Skocz do zawartości

[do 2000] Jaki rower na średnie i długie trasy?

cruzz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, w marcu planuje zakup roweru. Zamierzam nim jeździć głównie do pracy (15 km w jedną stronę)

oraz od czasu do czasu na różne wycieczki do 300 km w jedną stronę. W przyszłości chciałbym się na nim wybrać również

gdzieś dalej(chorwacja, włochy). Czasem wjechałbym w lekki teren. Prosiłbym o pomoc w doborze odpowiedniego roweru do 2000 zł.

Mam 176 cm wzrostu i wagę 64 kg. Jestem aktywnym biegaczem i jak tylko zacznie się wiosna zamierzam wskoczyć na rower :)

Napisano

Witam, w marcu planuje zakup roweru. Zamierzam nim jeździć głównie do pracy (15 km w jedną stronę)

oraz od czasu do czasu na różne wycieczki do 300 km w jedną stronę. W przyszłości chciałbym się na nim wybrać również

gdzieś dalej(chorwacja, włochy). Czasem wjechałbym w lekki teren. Prosiłbym o pomoc w doborze odpowiedniego roweru do 2000 zł.

Mam 176 cm wzrostu i wagę 64 kg. Jestem aktywnym biegaczem i jak tylko zacznie się wiosna zamierzam wskoczyć na rower :)

Określ proszę rozmiar kół jaki preferujesz 26" 28" czy 29", no i czy te 300km tak mocno zaakcentowane, że w jedną stronę nie jest pomyłką bo to wychodzi 600km dziennego przebiegu a to na 26 calach już boli. Co do terminu zakupu to styczeń i luty to obniżka zeszłorocznych modeli i można coś fajnego wyrwać.

Napisano

...no i czy te 300km tak mocno zaakcentowane, że w jedną stronę nie jest pomyłką bo to wychodzi 600km dziennego przebiegu...

Kolega pisał o wycieczkach, a nie o treningach ;)

Napisano

Dziennie bym miał 30 km przebiegu, te 600 km by było mniej więcej dwa razy w miesiącu w zróżnicowanym terenie. Szczerze mówiąc o rozmiarze kół nie myślałem. W starym rowerze górskim wyprodukowanym gdzieś w chinach miałem 26" o większych nie myślałem. Rama wystarczająca dla mnie to 21" powinna wystarczyć.

Tak, pisałem o wycieczkach ale nie ukrywam, że byłby to dla mnie wszechstronny rower, używany również do treningu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...