jaseven Napisano 8 Stycznia 2013 Napisano 8 Stycznia 2013 Witam, Jestem mocno zielony jesli chodzi o tematyke rowerowa, ale sporo znajomych ostatnio polubilo rowerowe wypady wiec postanowilem rowniez zakupic sprzet, przy czym nie chcial bym juz na starcie zaplacic za jakiegos bubla, znalazlem na allegro 2 rodzime produkcje w przecenie: http://allegro.pl/ro...2916749930.html http://allegro.pl/so...2908274156.html duzo bardziej sklanial bym sie ku 1 opcji ze wzgledu na podobno lepsze przerzutki i aluminiowa rame pedala ;] jednak ten rower nie ma hamulców tarczowych, z drugiej strony wyczytalem gdzies ze shimano odchodzi od hamulców tarczowych i ze niby sa z jakichs powodow gorsze od v-brakeow ale tych hudraulicznych, a czy ten model ma hydrauliczne? , czy moglbym prosic was specow o ocene tego roweru (w tym hamulcow), i tez czy romet jest w ogole w tym momencie gorszy od crossa czy tej meridy skoro i tak wszystko jest skladane z podzespolow tego samego producenta, i czy to w ogole jest dobra promocja jesli macie info o jakichs lepszych opcjach tak do 1500 zl to tez napiszcie, a i mam 180cm wzrostu a tam w specyfikacjach jest ze rama ma 26cali to nie za duzo ? z gory dzieki i pozdrawiam
rybciasum Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 z drugiej strony wyczytalem gdzies ze shimano odchodzi od hamulców tarczowych i ze niby sa z jakichs powodow gorsze od v-brakeow ale tych hudraulicznych, a czy ten model ma hydrauliczne? WTF?
refiko Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 W takim budżecie nie kupuj nowego. Za 1500zł kupisz fajną maszynkę, ale używaną z której będziesz o wiele bardziej zadowolony. Oczywiście mówimy o niezajeżdżonej używce. Pozdrawiam, DD
jaseven Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Napisano 9 Stycznia 2013 apropo odpowiedzi WTF to wyczytalem to tutaj: http://www.rowerowe-porady.pl/2010/10/jakie-hamulce-rowerowe-v-brake-tarczowe.html a gdzie szukac i jak poznac ze jest to dobry i niezajezdzony sprzet refiko?? czyli ze to co wkleilem to bubel jest ? co w nim jest nie tak ?
refiko Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 Pierwsze wrażenie jest istotne. Jeśli widzisz, że rower nie jest zniszczony, to już daje do myślenia. Idziemy dalej. Oceniasz stan całego napędu, wszystkie zębatki, łańcuch, przerzutki, luzy w piastach, wkładzie suportu, łożyska sterów. Jest trochę rzeczy na które trzeba spojrzeć. Generalnie jestem zwolennikiem kupna przyzwoitego używanego, aniżeli nowego a kiepskiego czy bardzo kiepskiego. Takie jest moje zdanie.
clus Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 Hamulców szczękowych hydraulicznych raczej nie dostaniesz w takiej kasie, poza tym raczej ich się nie używa w tego typu rowerach. Czasam dobre V-ki są lepsze od słabych tarczówek, szczególnie mechanicznych. Tak jak refiko wspomniał - lepiej będzie rozejrzeć się za czymś używanym w tej cenie. Tylko uważaj bo można się naciąć. Ja tak kupiłem rower używany przez internet nie widząc go na oczy i nie był w takim stanie jak by się mogło wydawać. Najlepiej kupić lokalnie, ew. podjechać odebrać osobiście.
jaseven Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Napisano 9 Stycznia 2013 dzieki clus i refiko za porady, tylko ze tu wlasnie pojawiaja sie schody, bo ja tego sam nie ocenie i nie mam zadnego speca ktory by sie znal na tym, moi znajomi pokupowali sobie rowery w go sporcie w zeszlym sezonie i jezdza lae sie nie znaja, a sprzedawcy w sklepie tez raczej srednio mozna chyba zaufac, dlatego wlazlem tutaj, a za jaka cene mozna sie zaczac rozgladac za czyms przyzwoitym ? to 1500 mozna troche naciagnac, najwyzej sobie na raty wezme, tylko teraz wydawalo i sie ze beda promocje na rowery i liczylem na to ze kupie cos sensownego w rozsadnej cenie, jak mowilem ja jestem rowerowym laikiem i ostatnio jezdzilem dobre pare lat temu, wiec niewiadomo czego nie potrzebuje, ale tez chcial bym miec pozadny sprzet co mi posluzy troche czasu i bede z przyjemnoscia bede na rowerek lecial
siimon Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 Pierwszy z brzegu przykład http://allegro.pl/cube-acid-i2913145070.html porównaj sobie jego osprzęt z tymi rometami i masz odpowiedź dlaczego większość woli używki.
jaseven Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Napisano 9 Stycznia 2013 witam ponownie zdecydowalem sie na raty i troche zwiekszylem budzet i moj wybor padl na ten rower, mam go zaklepanego do jutra do zamkniecia sklepu, podoba mi sie designi bebechy wydaja sie przyzwoite za ta cene http://www.bikeplanet.pl/53-kross-level-a4-2012.html czy uwazacie ze da rade ? i czy uwazacie ze cena jest dobra i czy kupujac rower zwyczajowo daje sie stargowac jeszcze cos od tego ? Pierwszy z brzegu przykład CUBE ACID (2913145070) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. porównaj sobie jego osprzęt z tymi rometami i masz odpowiedź dlaczego większość woli używki. a ten cube fajny i tez mowili mi ze to dobra firma ale z przodu ma deore a z tylu SLX co chyba jest 2 od gory tak ? a kolezka pisze ze widac lekkie slady uzytkowania, troche nie mam zaufania do takich sprzetow za 1500zl zwlaszcza ze nawet ogladajac to osobiscie to jesli sie ktos zna to wcisnie i powie mi wszystko a ja bede tylko nieszczesliwie potakiwal
refiko Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 Pamiętaj, że na forum możesz znaleźć kogoś kto w twoim imieniu może obejrzeć rower oferowany na allegro, a ty tylko klikniesz na komputerze i będziesz czekał na swój sprzęt. To też jest wyjście.
jaseven Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Napisano 9 Stycznia 2013 dzieki refiko, widze ze ty jestes z lodzkiego, ja tez ale na allegro nie ma zadnego uzywanego roweru z naszym wspanialym wojewodztwie a po polsce mi sie nie chce jezdzic za rowerem, juz chyba podjalem decyzje, wezme sobie tego krossa na raty, podoba mi sie a chce miec nowy rower, zwlaszcza ze ostatni mialem jakies 15 lat temu jak sie wkrece to nast razem bede kupowal bardziej swiadomie pozdr i milego wariowania
bzyko Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 Jeżeli nie zamierzasz jeździć wyczynowo to ten kross w zupełności Ci wystarczy.
siimon Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 Ja teraz bym za niego tyle nie zapłacił, ale jak pomyślę to parę lat temu sam kupiłem nowy rower nieświadomie płacąc za głównie markę i ładny napis. W specyfikacji i opisie są różne amortyzatory, chociaż tu chyba nie ma to dużego znaczenia;) Jak Cię wciągnie to i tak będziesz chciał wymienić. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.