Skocz do zawartości

[do 1500zł] w teren glownie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jestem mocno zielony jesli chodzi o tematyke rowerowa, ale sporo znajomych ostatnio polubilo rowerowe wypady wiec postanowilem rowniez zakupic sprzet, przy czym nie chcial bym juz na starcie zaplacic za jakiegos bubla, znalazlem na allegro 2 rodzime produkcje w przecenie:

http://allegro.pl/ro...2916749930.html

http://allegro.pl/so...2908274156.html

duzo bardziej sklanial bym sie ku 1 opcji ze wzgledu na podobno lepsze przerzutki i aluminiowa rame pedala ;] jednak ten rower nie ma hamulców tarczowych, z drugiej strony wyczytalem gdzies ze shimano odchodzi od hamulców tarczowych i ze niby sa z jakichs powodow gorsze od v-brakeow ale tych hudraulicznych, a czy ten model ma hydrauliczne? , czy moglbym prosic was specow o ocene tego roweru (w tym hamulcow), i tez czy romet jest w ogole w tym momencie gorszy od crossa czy tej meridy skoro i tak wszystko jest skladane z podzespolow tego samego producenta, i czy to w ogole jest dobra promocja ;) jesli macie info o jakichs lepszych opcjach tak do 1500 zl to tez napiszcie, a i mam 180cm wzrostu a tam w specyfikacjach jest ze rama ma 26cali to nie za duzo ?

z gory dzieki i pozdrawiam

Napisano

z drugiej strony wyczytalem gdzies ze shimano odchodzi od hamulców tarczowych i ze niby sa z jakichs powodow gorsze od v-brakeow ale tych hudraulicznych, a czy ten model ma hydrauliczne?

WTF?

Napisano

W takim budżecie nie kupuj nowego. Za 1500zł kupisz fajną maszynkę, ale używaną z której będziesz o wiele bardziej zadowolony.

Oczywiście mówimy o niezajeżdżonej używce.

Pozdrawiam, DD

Napisano

Pierwsze wrażenie jest istotne. Jeśli widzisz, że rower nie jest zniszczony, to już daje do myślenia.

Idziemy dalej.

Oceniasz stan całego napędu, wszystkie zębatki, łańcuch, przerzutki, luzy w piastach, wkładzie suportu, łożyska sterów. Jest trochę rzeczy na które trzeba spojrzeć.

Generalnie jestem zwolennikiem kupna przyzwoitego używanego, aniżeli nowego a kiepskiego czy bardzo kiepskiego.

Takie jest moje zdanie.

Napisano

Hamulców szczękowych hydraulicznych raczej nie dostaniesz w takiej kasie, poza tym raczej ich się nie używa w tego typu rowerach. Czasam dobre V-ki są lepsze od słabych tarczówek, szczególnie mechanicznych. Tak jak refiko wspomniał - lepiej będzie rozejrzeć się za czymś używanym w tej cenie. Tylko uważaj bo można się naciąć. Ja tak kupiłem rower używany przez internet nie widząc go na oczy i nie był w takim stanie jak by się mogło wydawać. Najlepiej kupić lokalnie, ew. podjechać odebrać osobiście.

Napisano

dzieki clus i refiko za porady, tylko ze tu wlasnie pojawiaja sie schody, bo ja tego sam nie ocenie i nie mam zadnego speca ktory by sie znal na tym, moi znajomi pokupowali sobie rowery w go sporcie w zeszlym sezonie i jezdza lae sie nie znaja, a sprzedawcy w sklepie tez raczej srednio mozna chyba zaufac, dlatego wlazlem tutaj, a za jaka cene mozna sie zaczac rozgladac za czyms przyzwoitym ? to 1500 mozna troche naciagnac, najwyzej sobie na raty wezme, tylko teraz wydawalo i sie ze beda promocje na rowery i liczylem na to ze kupie cos sensownego w rozsadnej cenie, jak mowilem ja jestem rowerowym laikiem i ostatnio jezdzilem dobre pare lat temu, wiec niewiadomo czego nie potrzebuje, ale tez chcial bym miec pozadny sprzet co mi posluzy troche czasu i bede z przyjemnoscia bede na rowerek lecial :)

Napisano

witam ponownie ;)

zdecydowalem sie na raty i troche zwiekszylem budzet i moj wybor padl na ten rower, mam go zaklepanego do jutra do zamkniecia sklepu, podoba mi sie designi bebechy wydaja sie przyzwoite za ta cene

http://www.bikeplanet.pl/53-kross-level-a4-2012.html

czy uwazacie ze da rade ? i czy uwazacie ze cena jest dobra i czy kupujac rower zwyczajowo daje sie stargowac jeszcze cos od tego ?:)

Pierwszy z brzegu przykład CUBE ACID (2913145070) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

porównaj sobie jego osprzęt z tymi rometami i masz odpowiedź dlaczego większość woli używki.

a ten cube fajny i tez mowili mi ze to dobra firma ale z przodu ma deore a z tylu SLX co chyba jest 2 od gory tak ? a kolezka pisze ze widac lekkie slady uzytkowania, troche nie mam zaufania do takich sprzetow za 1500zl zwlaszcza ze nawet ogladajac to osobiscie to jesli sie ktos zna to wcisnie i powie mi wszystko a ja bede tylko nieszczesliwie potakiwal :)

Napisano

Pamiętaj, że na forum możesz znaleźć kogoś kto w twoim imieniu może obejrzeć rower oferowany na allegro, a ty tylko klikniesz na komputerze i będziesz czekał na swój sprzęt. To też jest wyjście.

Napisano

dzieki refiko, widze ze ty jestes z lodzkiego, ja tez ale na allegro nie ma zadnego uzywanego roweru z naszym wspanialym wojewodztwie ;) a po polsce mi sie nie chce jezdzic za rowerem, juz chyba podjalem decyzje, wezme sobie tego krossa na raty, podoba mi sie a chce miec nowy rower, zwlaszcza ze ostatni mialem jakies 15 lat temu :) jak sie wkrece to nast razem bede kupowal bardziej swiadomie pozdr i milego wariowania ;)

Napisano

Ja teraz bym za niego tyle nie zapłacił, ale jak pomyślę to parę lat temu sam kupiłem nowy rower nieświadomie płacąc za głównie markę i ładny napis. W specyfikacji i opisie są różne amortyzatory, chociaż tu chyba nie ma to dużego znaczenia;) Jak Cię wciągnie to i tak będziesz chciał wymienić.

pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...