Skocz do zawartości

[forumowe ciuchy] Edycja letnia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

outta82 Dół mam bardzo podobny do Ciebie w sezonie, teraz pewnie trochę więcej. :)

I z dostępnych rozmiarów spodenek biorę XXXL, na pasie będą dobrze leżeć, co prawdą nogawki będą trochę długie, lecz nie będą mocno uciskały ud.

Tutaj obwód w nogawce to 44 cm nierozciągnięte, ja w miejscu gdzie wypadają spodenki mam 54 cm.

Napisano

Jeszcze się zastanawiam, ale już na 90% będę brał koszulkę S i spodenki M przy wymiarach: 173 cm, 68 kg, pas około 84 cm, klata 88 cm.

Jak myślicie, będzie ok?

Napisano

bryla33 --> ja mam w zasadzie identyczne wymiary i raczej będę brał 2 razy M jeszcze nigdy nie miałem koszulki w rozmiarze S

Napisano

bryla33 --> ja mam w zasadzie identyczne wymiary i raczej będę brał 2 razy M jeszcze nigdy nie miałem koszulki w rozmiarze S

Jeszcze raz dokładnie zmierzyłem starą koszulkę i jednak wezmę M, dzięki ;)

Napisano

Podaje dokładne wymiary :wzrost 186cm, waga 75kg, klata 100cm, brzuch 88cm, biodra 91cm. Biorę komplet XL.

Hey, mam prawie to samo w wymiarach, tyle ze wzrost 176 (jestem troszke brzuszkowaty :))

Zastanawiam sie czy przy twoje (i mojej) klacie 100 , koszulka xl nie bedzie za luźna? wg tabelki w klacie jest 110 ?

To samo tyczy sie brzucha, gdzie wg tabelki jest 102 ?

Za to, co ciekawe, spodenki wg tabelki, w rozmiarze xl maja w pasie 72 cm - rozmiar 5

czyzby spodenki az tak sie naciągały ?

miales stroj tamtoroczny ?

Napisano

Właśnie byłem w decathlonie i mierzyłem S-ke, porównując ją z wymiarami forumowej koszulki. Ta z decathlonu ogólnie jest mniejsza i krótsza aż o 10 cm od forumowej w klacie różnica to ok 5-6 cm.

Napisano

miałem strój tamtoroczny i koszulka L jest dla mnie trochę za krótka. Przez to w tym roku biorę XL.

to aqrat rozumiem przy twoim wzroscie,

a co z szerokością ?

nie bedzie za luzna ?

Napisano

to aqrat rozumiem przy twoim wzroscie,

a co z szerokością ?

nie bedzie za luzna ?

Właśnie to jest dylemat. Wziąć XL która będzie szeroka i workowata czy L która znowu może być troszkę za krótka.

Ja mam 185 cm wzrostu i ważę w sezonie nie całe 70 kg, klata 92cm.

Napisano

Ja mam jeszcze większy problem, mam 187 i ważę 63, jak wezmę L to będzie za krótka (z czego pisze blackiwan), zaś jeśli wezmę XL to będzie za luźna bo jestem dosyć chudy.

Napisano

Mam genetyczną niedowage a każde próby przytycia kończą się porażką, więc to raczej na tę chwilę niemożliwe. ;)

Na codzień chodzę raczej w koszulkach L ale obawiam sie że ta może być za krótka... Potem jeszcze dokładnie się pomierze ale podejrzewam że raczej zrezygnuje z zakupu.

/wytapatalkowane z soli

Napisano

Mam genetyczną niedowage a każde próby przytycia kończą się porażką, więc to raczej na tę chwilę niemożliwe. ;)

Nie ma czegoś takiego, chyba, że ktoś jest na coś chory. Po prostu trzeba liczyć kalorie.

Oczywiście odpowiednia dawka przy niedowadze musi być większa, niż standardowe zapotrzebowanie organizmu.

Napisano

W takim razie źle się wyraziłem, mam specyficzną przemianę materii, zarówno ojciec jak i dziadek gdy byli młodzi również mieli niedowage, ale z wiekiem to się unormowało, więc duże prawdopodobienstwo że mam to samo. A jem i tak dosyć sporo i raczej nie odmawiam sobie tego co lubie. Po drugie nadal rosnę i to bardzo szybko, więc możliwe, że gdy rosnąć przestanę, to też coś się w tej kwestii zmieni.

Ale koniec tematu bo nie o tym mowa, mam jeszcze kilka dni na zastanowienie się nad zamówieniem i dokladne pomierzenie.

/wytapatalkowane z soli

Napisano

przy moich 188 cm i 75 kg wagi (nie mam dostępu do centymetra w weekend, więc wymiarów klaty i brzucha nie podam) koszulka L jest do przyjęcia. Wolę minimalnie krótszą niż spadochron (używam też na szosie). Cały czas myslę za to nad rozmiarem spodenek. Blackiwan, w tamtym roku brałeś komplet L cały? Spodenki też? Masz chyba podobną wagę i myślę nad spodenkami XL. Koszulka na pewno będzie L, to pewne.

Napisano

a moze osoby, które juz złożyły zamowienia, wpiszą w tym poscie zamawiamy rozmiar i swoje wymiary (ale nie mase, tylko np. pas, klatka, wzrost)

byłoby to bardzo pomocne przy wyborze

zwlaszcza licze na osoby, które miały juz stycznosc z rozmiarowka TP (np. zamawialy stroje forumowe w tamtym roku)

• Mod Team
Napisano

bigos97 proszę daj znać czy bluzy z nickiem będą czy bez bo nie chce mi się całego tematu przewalać, a wiem, że była dyskusja na ten temat w pewnym momencie.

Z góry dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...