laxigen Napisano 26 Grudnia 2012 Napisano 26 Grudnia 2012 Stwierdziłem, że nadszedł wreszcie czas na wymianę korby. Do tej pory w moim Kelly's Magic 2008 miałem Truvativ Isoflow, 44-32-22 z., która wbrew nie za dobrej opinii wytrzymała z 20tys. km. W Cykloturze znalazłem fajnie wyglądającą wyprzedaż korby Accent Sonora http://www.cyklotur.com/pl-PL/produkt/48318/484/MECHANIZM-KORBOWY-SONORA-ACCENT Przede wszystkim, czy będzie ona pasowała do tego co obecnie mam? Jest to moja pierwsza wymiana korby, więc krótko mówiąc nie znam się na tym elemencie roweru. Kaseta jest 9-rzędowa jeżeli ma to jakieś znaczenie. Aha, poza tym zastanawiałem się nad zmianą korby na większą, bo przy obecnej na co dzień jeżdżę w zasadzie ciągle na największej zębatce (zwłaszcza po założeniu cienkich opon) i bywa, że na prostych trochę brakuje mi kolejnych biegów. Może ktoś coś zaproponować, i czy w ogóle ma to sens? Prosiłbym o szybką odpowiedź, bo mam już złożone zamówienie w sklepie na inne rzeczy i chciałbym jeszcze zdążyć w razie czego jutro dorzucić korbę do zamówienia.
beskid Napisano 26 Grudnia 2012 Napisano 26 Grudnia 2012 Ja bym tej korby nigdy nie kupił to raz. Dwa ona ma blaty 44x32x22T czyli za mało jak sam stwierdziłeś. Szukaj takiej z blatami 48x36x26. Kolejna sprawa to konieczność wymiany kasety i tu też masz pole manewru na taką np. 11-28T.
vitesse Napisano 26 Grudnia 2012 Napisano 26 Grudnia 2012 ten accent cenowo wypada bardzo dobrze, pomysl nad korba z zebatkami stalowymi sa tansze ciesze, ale wiecej km na nich zrobisz
sebekfireman Napisano 27 Grudnia 2012 Napisano 27 Grudnia 2012 Weź pod uwagę fakt że ta korba Accenta jest pod mocowanie ISIS, które jest mało popularne i dostęp do wkładów suportowych jest coraz trudniejszy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.