AlupRo Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 Witam, zwracam się z prośbą o pomoc, iż szukam pedałów do spd, a mój problem polega na tym, że potrzebuję pedały do jazdy w spd, jak i w butach codziennych. Wpadły mi w oko te dwa modele. I pytanie, które z nich spiszą się lepiej ? Szukam pedałów do ok. 100 zł. Na aukcjach na allegro model m505 łatwo znaleźć z nakładkami w podobnych cenach jak m424. Jeśli ktoś ma inną propozycje rozwiązującą moja zagwostke to prosze o pomoc. Pozdrawiam
vitesse Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 m424 beda wygodniejsze do jazdy w zwyklych butach
AlupRo Napisano 21 Grudnia 2012 Autor Napisano 21 Grudnia 2012 Czyli te nakładki do m505 są gorsze? Prosiłbym o jakieś uzasadnienie. A wie może ktoś jak te 2 pary pedałów się spisują w akcji?
vitesse Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 dla mnie tak sa waskie i to plastik o slabej przyczepnosci buta
OrzelPiotr Napisano 22 Grudnia 2012 Napisano 22 Grudnia 2012 Te nakładki możesz sobie odpuścić - po pierwsze trzeszczą po lekkim zapiaszczeniu spd, po drugie po kilkuset kilometrach plastik mocowania łapie luzy, po trzecie nie wygodnie się to montuje i demontuje. Dostałem je jako gratis przy jakimś zestawie pedałów i przekazałem żonie, ona ma w rowerze, z jednej strony platformę z drugiej spd (spd nie używa), rozwiązanie się nie przyjęło.
AlupRo Napisano 22 Grudnia 2012 Autor Napisano 22 Grudnia 2012 Dzięki za podpowiedź . A macie może jakieś inne propozycje, które rozwiązałyby mój problem ?
gregorek Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 że tak jeszcze dodam, mam m505 i swego czasu jeździłem z nakładkami. I jak wyżej pisali, but się ślizga a później łapią luzy i do tego są strasznie wąskie. W tej cenie raczej większego wyboru nie masz, chyba że się przyczaisz na jakaś aukcje, super ofertę mało używanych, o ile by Ci to odpowiadało.
Kuba1b1 Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Nakładki są dość kiepskie: 1. Gdy zdejmujesz nogę z pedała nakładka jest na dole, na światłach jest to dość uciążliwe. 2.Montaż jest niefajny, ponieważ trzeba luzować sprężynę więc przy zakładaniu imbusik idzie w ruch. 3.Są wąskie, but kiepsko się trzyma Kupiłem kiedyś te nakładki do swoich spd i w sumie żałuję teraz zamiast je zakładać na miasto po prostu jadę w butach spd.
AlupRo Napisano 23 Grudnia 2012 Autor Napisano 23 Grudnia 2012 Ok dzięki za odpowiedzi . Jutro idę kupić m424 i mam nadzieję, że będą w sklepie . Jeszcze raz dzięki i Wesołych Świąt, i wielu pozytywnych doznań rowerowych w nowym roku !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.