gnomon69 Napisano 15 Grudnia 2012 Napisano 15 Grudnia 2012 Witam forumowiczów! Dostałem ramę Gary Fisher FH1 Level Betty, a w nie zamontowany z tyłu amortyzator Rock Shox Super Deluxe Shock. Rama nie była użytkowana przez wiele lat razem z amortyzatorem i przydał by mu się serwis. Odkręciłem śrubkę by zobaczyć czy jest olej i olej wyciekł ale konsystenje miał wody. Moje pytamie jest takie: -Jaki wlać olej do tego amorka -Jak się zabrać za serwis -Jak przywrócić amorka do stanu "nowości" Jest to mój pierwszy amortyzator i proszę o wyrozumiałość i w miarę prosty i szczegółowy opis czynności serwisowych. Pozdrawiam.
Mod Team Puklus Napisano 15 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 15 Grudnia 2012 Nie wiem czy sam podołasz bez narzędzi bo olej jest w komorze pod dużym ciśnieniem i po serwisie to ciśnienie należy uzupełnić.
gnomon69 Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Napisano 16 Grudnia 2012 Nie wiem czy sam podołasz bez narzędzi bo olej jest w komorze pod dużym ciśnieniem i po serwisie to ciśnienie należy uzupełnić. Załóżmy że będe miał popkę i odpowiednie narzędzia to jak powinienem zacząć serwis i doprowadzenie go do normalnego stanu?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.