MarcusPower Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 witam jestem nowy na forum. tzn od jakiegoś czasu śledzę wpisy ale teraz postanowiłem dołączyć ponieważ mam problem z wyborem roweru. nie jestem jakimś wyczynowcem. Rower wykorzystuję rekreacyjnie praktycznie cały rok. moje trasy są bardzo zróżnicowane zarówno pod względem nawierzchni (drogi leśne około 85%) jak mocno zróżnicowane wysokościowo. rower wykorzystuję także na dojazdy do pracy (około 6 km w jedną stronę) więc zasuwam po bardzo nieciekawych olsztyńskich ścieżkach rowerowych. roweru generalnie nie oszczędzam bo po prostu lubię nim szybko jeździć niezależnie po czym jadę. jeśli chodzi o mnie to mam trochę nadwagi a rower pomaga mi w jej redukcji. mój TREK 3700 z 2005 niestety praktycznie zakończył swój żywot. W związku z tym chciałbym zakupić nowy rower. Mam do przeznaczenia 3300 zł. Myślałem żeby zakupić CUBE ATTENTION http://allegro.pl/2012-cube-attention-black-n-red-2012-3x10-bc-pl-i2853330304.html Za bardzo nie znam się na wszystkich parametrach jednak wyczytałęm że część ludzi która obeznana jest w temacie proponuje wymianę amortyzatora. Prosiłbym o pomoc mi w tej sprawie. Ewentualnie czekam na jakieś inne propozycje. Dziękuję i pozdrawiam
MokryxD Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 Za tego Cube to zdzierwstwo, on w sezonie po 2750zł chodził. Z tego co pamiętam to był Haibike w twoim budżecie z Magurą Durin, napędem 3x10 i hamulcami Shimano.
Sagitt77 Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 Ten Cube to 29-er. Takiego roweru szukasz? Jeśli chcesz jednak zostać przy kołach 26 cali to jak kolega wyżej słusznie zauważył haibike to ciekawa propozycja - dobry amor i osprzęt, hamulce co prawda nie shimano ale na początek wystarczą: http://allegro.pl/haibike-edition-rc-50-cm-z-3999-zl-sklep-i2863425539.html tylko sprawdź rozmiar
MarcusPower Napisano 12 Grudnia 2012 Autor Napisano 12 Grudnia 2012 Ten Cube to 29-er. Takiego roweru szukasz? Jeśli chcesz jednak zostać przy kołach 26 cali to jak kolega wyżej słusznie zauważył haibike to ciekawa propozycja - dobry amor i osprzęt, hamulce co prawda nie shimano ale na początek wystarczą: Haibike Edition RC, 50 cm, z 3999 zł, SKLEP ! (2863425539) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko sprawdź rozmiar a w tym przypadku z hamulacmi nie będzie problemu??
MasterYoda Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 Marek a nie rozważałeś zakupu roweru używanego? W tej kwocie można znaleźć naprawdę dobre rowery, szczególnie teraz, po sezonie. Oczywiście najlepiej, jakby były z Twojej okolicy, żeby można było się im przyjrzeć z bliska przed zakupem.
MarcusPower Napisano 12 Grudnia 2012 Autor Napisano 12 Grudnia 2012 Marek a nie rozważałeś zakupu roweru używanego? W tej kwocie można znaleźć naprawdę dobre rowery, szczególnie teraz, po sezonie. Oczywiście najlepiej, jakby były z Twojej okolicy, żeby można było się im przyjrzeć z bliska przed zakupem. przeszło mi to przez myśl ale chyba wolałbym nowy rower. w sumie to przejżałem kilka ofert ale zniechęciłem się ponieważ były to rowery wysłużone. Dlatego postanowiłem że kupię nowy. Koledzy podpowiadają żeby kupić Haibike Edition RC. Dostałem odpowiedź że jeden z Olsztyńskich sprzedawców może mi coś takiego sprzedać i serwisować w miarę potrzeby. Nic nie jest jeszcze przesądzone.
MasterYoda Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 Haibike wygląda całkiem fajnie, biorąc pod uwagę jego cenę. Ja polecę Ci pod rozwagę Radon Team 7.0 Na forum są koledzy, którzy kupowali te rowery za zachodnią granicą.
MarcusPower Napisano 12 Grudnia 2012 Autor Napisano 12 Grudnia 2012 Haibike wygląda całkiem fajnie, biorąc pod uwagę jego cenę. Ja polecę Ci pod rozwagę Radon Team 7.0 Na forum są koledzy, którzy kupowali te rowery za zachodnią granicą. dzięki. biorę każdą propozycję pod uwagę. popatrzyłem jeszcze raz na używki tak jak mówiłeś ale w warmińsko-mazurskim nie ma nic używanego co mogłoby mnie zainteresować. zostaje więc zakup czegoś nowego
Septix Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 Ja polecę Ci pod rozwagę Radon Team 7.0 Na forum są koledzy, którzy kupowali te rowery za zachodnią granicą. Ja także polecam Ci najbardziej tego radona ze wszystkich wymienionych. Wiem, że można kupić używany rower taniej ale wg mnie osobie nieobeznanej trudno będzie określić stan takiego sprzętu nawet po jednej przejażdżce. Nie mówiąć o amortyzatorze. Radziłbym tobie kupno nowego roweru bo na używce można sie sparzyć i zostanie tylko niedosyt i zgrzytanie zębami.
Mlodziutki Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 Co do haibika miałem go brać dokładnie tego samego w tym samem sklepie ale w ostatniej chwili się rozmyśliłem, ponieważ znajomy sprzedawał swój sprzęt co mi wychodziło na lepsze Ja na twoim miejscu bym tam zadzwonił i poprosił czy by nie było możliwości zmiany hamulców np na slxy ja też tak miałem już go mieć i z hamulcami elixirami 3 i korbą slx policzyli mi 3600 Gdyby nie mój kolega na pewno już by nie było tego roweru bo bym go sam kupił Pozdrawiam
Pwmichu Napisano 12 Grudnia 2012 Napisano 12 Grudnia 2012 W okolicach 3300 można już chyba wyrwać Acida
MarcusPower Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Napisano 13 Grudnia 2012 W okolicach 3300 można już chyba wyrwać Acida Właśnie też się zastanawiałem żeby kupic Cube Acid. http://allegro.pl/cube-acid-22-black-n-white-2012-promocja-i2860323194.html czy może lepszy będzie Haibike Edition RC ???
Sagitt77 Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 jakbyś chciał coś oryginalnego, full suspension: http://allegro.pl/5kross-level-f7-a7-deore-xt-lx-60-ceny-recon-i2850174872.html Ten rower ma specyficzne zawieszenie, przyjrzyj się. Niektórzy uważają, że to jego słaby punkt. Ale jest oryginalny i ma charakter. Jeśli to cenisz...
tomekvolvo240 Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 MarcusPower pomorskie uzywany http://allegro.pl/ca...6544.html��mogę podjechać obejrzeć, http://allegro.pl/radon-qlt-race-series-i2862951089.html
MarcusPower Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Napisano 13 Grudnia 2012 słuchajcie dowiadywałem się w olsztyńskich sklepach z rowerami i mogą mi sprzedać Cube Acid 2012 za 3200 zł. Brać??
MokryxD Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 Szczerze mówić to Acid nie zachwyca. Za 3200zł dostajesz osprzęt Deore z tylną XT. Hamulce podstawowe Shimano. Najniższy powietrzny model Recona z TK (niezbyt chwalące opinie). Za 3200zł możesz mieć rower na SLX/XT, hamulce Deore/SLX, rama taka do 600zł, amorek Epicon. Koła na piastach SLX lub Novatec. Ja na twoim miejscu bym składał.
Pwmichu Napisano 13 Grudnia 2012 Napisano 13 Grudnia 2012 Bierz Acida, ja mam 2011 i jestem mega zadowolony a tegoroczny ma lepszy amor i hamulce
Mlodziutki Napisano 16 Grudnia 2012 Napisano 16 Grudnia 2012 Ja bym brał ten rowerek co polecił jeden z kolegów czyli F7 ale na dole aukcji pisze że mogę ci zmienić ramę na A7 . Myślę jakbyś zadzwonił tobyś utargował jeszcze z parę stówek i dostał już naprawdę dobry rower jak za te pieniądze .
MarcusPower Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Napisano 31 Grudnia 2012 po poszukiwaniach zakupiłem Haibike Edition RC w czerwonej kolorystyce. jeszcze go nie przetestowałem ale wydaje mi się że wyprawy nim będą bardzo uadne. wiem że w orginalnej specyfikacji ma nieciekawe hamulce ale uda mi się za jakiś czas to zmienić. czas pokaże. dzięki za wszelkie rady
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.