Dab84 Napisano 8 Grudnia 2012 Napisano 8 Grudnia 2012 Szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi na moją bolączkę. Mianowicie mam rower single speed z prostym napinaczem bez sprężyny. Pojawiły się stuki do tego zrzuca mi łańcuch z tylnej zębatki. Łańcuch nie jest na tyle wyciągnięty ani luźny aby to było przyczyną. Wygląda to tak jakby w pewnym momencie łańcuch się lekko podnosił z tylnej zębatki i go wtedy zrzucało. Dodam że konwersja opiera się o piastę pod kasetę i alu redukcję. Po konwersji jeździłem bez problemów ze dwa miesiące. Zębatki są proste i nie zużyte. Czy może to być problem zajechanego bębenka piasty, chociaż sprawdzałem i wydaje się kręcić OK. Sprawdzałem też suport i wydaje się w porządku. Sam serwisuje swój rower do tego nie mam dostępu do serwisu. Rower służy mi jako główny środek transportu więc muszę to jak najszybciej naprawić.
Mod Team Puklus Napisano 8 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 8 Grudnia 2012 A tylne koło masz prosto, na hakach sie nie skrzywiło ? najczesciej przyczyną spadania łańcucha jest nie osiowość napędu czyli zębatki nie sa w jednej linii. Może też być winą krzywej zębatki przyjrzyj sie napędowi.
Dab84 Napisano 12 Grudnia 2012 Autor Napisano 12 Grudnia 2012 2i regulaminu Rower naprawiłem teraz chodzi świetnie. Wymieniłem korby i przedni blat wyczyściłem i nasmarowałem łańcuch. Może coś faktycznie z kołem było bo je też wyciągnąłem i zamocowałem z powrotem dokładnie po wyczyszczeniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.