Skocz do zawartości

[łancuch] Warto dopłacać? Connex

Shanex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Czy warto dopłacać do modeli CONNEX 804(pół-niklowany) lub 808(cały-niklowany)? Czy brać zwykłego 800?

Pozdrawiam. :thumbsup:

Napisano

Pytanie na ile ważny jest dla Ciebie wyglad? Zamiast wyboru 804 wolałbym brać 808 ponieważ 13zł kosztuje spinka która jest w zestawie z 808 i jak na razie z lepszej spinki nie korzystałem (Connex X-link)

Napisano

Nawet nie zauważyłem, że różnią się spinkami.. :)

Nie, wygląd nie jest dla mnie aż tak ważny, a szczególnie wygląd łańcucha.

Czyli nie patrząc na wygląd, chyba nie opłaca się dopłacać ponad 40 PLN do łańcucha ze lepszą spinką...

808( 84 PLN ), 800( 48 PLN )

Napisano

Spinka fabrycznie dołaczana do 800 i 804 pękła mi na podjeździe po przejechaniu ~750km. Osobiście gdy kupuje któryś z tych łańcuchów od razu je wymieniam na wspomnianą Connex X-link. Więc na pewno koszt nowej spinki uwzględniłbym w koszty. Osobiście brałbym 800, chyba że 804 jest maks 10zł droższy wtedy by mnie on skusił.

Napisano

800 zdecydowanie, wytrzymalosc ta sama, wiec po co przeplacac skoro i tak zaraz bedzie brudny, a mi 800 po roku nie zardzewial wiec nie jest zle

• Mod Team
Napisano

Swego czasu 800 i 804 różniło ok 5-6 zł a 808 kosztował ok 20 wiecej. Jak jest teraz to nie wiem ale faktem jest ze do 800 wypada dać jakaś sensowną spinkę.

Napisano

Wszystko ładnie działa? Bo zastanawiam się nad łańcuszkiem do nowego roweru. Rozważam Shimano 53 lub 73 i właśnie Connexa. Cena do 60zł.

• Mod Team
Napisano

Działa z kasetą XT na innej nie próbowałem. 3 różne XT jeden łańcuch każda działała z nim ładnie. Taki napęd wymaga precyzyjniejszej niz normalny regulacji zwłaszcza jak sie ma przerzutkę 9s przednią. Mi to nie przeszkadza :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...