Skocz do zawartości

[stery] Zintegrowane, jaki rozniar?

konturek1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Potrzebuje kupić jak najtańsze stery zintegrowane do ramy Koga Miyata X-Runner, ale po przejściu się z ramą i starymi sterami po kilku sklepach w okolicy postanowiłem poszukać czegoś na allegro, ale kompletnie nie wiem jaki rozmiar mam kupić (a może jest tylko jeden?). W jednym sklepie powiedzieli mi: "to jest nietypowy rozmiar i oni nie maja takich, ale takie stery będą drogie, ponad 150 zł." , a w drugim usłyszałem: "Tak mamy takie stery, FSA za 165 zł. i jest to jak najbardziej typowy rozmiar" , jedynie sprzedawcy byli zgodni to w tym, że kąt nacięcia na łożysku to 45º. Jednak obydwaj sprawiali wrażenie dosyć niezorientowanych w tym temacie. Z moich pomiarów wynika że:

- średnica wew. "miski" w którą ma wejść łożysko to ok. 41,5 mm.

- średnica zew. starego łożyska to ok. 41 mm.

- średnica wew. starego łożyska to ok. 30,4 mm.

- wysokość starego łożyska to ok. 6,2 mm.

Napisano

Dlaczego nietypowy? jest kilka standardów, jak najbardziej typowe stery zintegrowane.

Tu masz następne :

Zintegrowane AMOEBA 41.0mm na maszynach 85g Wys.0 (2804852820) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jeśli tylko Twoje łożysko ma 41 mm, wszystkie podane powinny pasować.Są też stery z łożyskami 41,8 mm, ale wszystkie są "typowe"

Napisano

No tak, te drugie to było to samo tylko droższe ....Jeszcze jedno, na pewno masz stery zintegrowane (bez misek pośrednich)?, w niektórych półzintegrowanych też występują łożyska 41 mm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...