Skocz do zawartości

[Lublin] ciekawe trasy

pawcio84

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
Napisano

Fajny Las w Stasinie jest , Zalew Zemborzycki , Wojciechów i okolice ( fajne przewyższenia ) Lasów dużo w okolicach Chodla mamy również .

Warto samemu się zorientować , wyjechać na spontanie , ja zazwyczaj znajduje w ten sposób ciekawe miejsca ;)

Ostatnio wyrzuciło mnie pod pomnik UFO w Emilcinie , ale się zdziwiłem !

Pozdrawiam

Napisano

no tą trasę dookoła zalewu robię codziennie na wiosnę-lato i jest naprawdę fajna, można też sobie urozmaicić i pojechać dużo dalej do źródła Bystrzycy-trzeba jechać żółtym szlakiem z tego co pamiętam.

Napisano

Tak jak poprzednicy - Zalew Zemborzycki, fajnie jeździ się też po południowo - wschodnich terenach poza Lublinem, ciekawe widoczki, przejazdy przez lasy itp.

• 5 tygodni później...
Napisano

Wstawię niedługo w Endo moją trasę wokół zalewu tylko muszę się wybrać z gps. Traska około 45km, wiedzie przes trzy lasy wokół zalewu. Jak będzie gotowe zapodam link.

• Mod Team
Napisano

Za moich czasów trasa wokół zalewu to była istna autostrada. Najgorzej było na górkach za wyciągiem nart wodnych. Na zjazdach nietrudno było o czołówkę :)

Napisano

Nic się nie zmieniło na lepsze, dlatego tamtędy się nie poruszam ;)

Moją trasą jezdzi bardzo mało ludzi a kawałkami to chyba tylko ja. Zaczyna się na polach w okolicach abramowic-przez las do grobu partyzanta- stawy w prawiednikach-las okło nowin do mostku na ciemiędze- ciemięgą do bystrzycy- rzeką powrót do miejscówki paintbalowej w okolicach roślinnej-lasem do zapory- przeskakujemy za tory i do ulicy stary gaj i starym lasem do okolic bursztynowej i potem zjazd do stadniny .. Potem jak będę miał czas to może dodam jakąś poglądową (mniej więcej) grafikę.

• Mod Team
Napisano

tyle że w tym przypadku sporo asfaltu :)
Jak będziesz w Prawiednikach przy stawach to zajrzyj pod most - kiedyś mieliśmy tam zastawkę i tor do kajakarstwa górskiego - wrzuc jakąś fotę dla sentymentu :)

Napisano

No muszę wstawić mapę bo asfaltu jest może 800metrów od grobu do stawów, no i potem za torami kawałeczek do starego lasu.

Materiał bardzo bardzo poglądowy i nie kompletny, w praktyce po lesie jest więcej zakrętów.

.

.

post-160597-0-50648700-1367154250_thumb.jpg

Napisano

01.05

Dzisaj wybrałem się na moje "kółko".

1) Mostek na Ciemiędze w rozsypce, ledwo się trzyma.

2) Za mostkiem nie da się pojechać w prawo wzdłuż rzeki, ze względu na wysoki stan wody około 50m ścieżki jest zalane. W związku z tym trzeba pojechać prosto do drogi w Krężnicy (około 200m) a potem w prawo w ul Marzanny do mostu na Bystrzycy.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6a064c5a36a1b44c.html

Jedno z bardziej urokliwych miejsc-mostek na Ciemiędze.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Przepraszam wszystkich bardzo zrobiłem duży błąd, z zapędzenia pomyliłem nazwy rzek. Chodziło cały czas o Nędznicę.

Jeżdżę w okolicach obydwu rzek i z zapędzenia pomyliłem nazwy.

Błąd nie jest nastepstwem mojej niewiedzy a zwykłego roztrzepania i pośpiechu.

Jeszcze raz przepraszam.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...