st1ik Napisano 22 Listopada 2012 Napisano 22 Listopada 2012 Witam. Muszę wymienić łańcuch i kasetę w moim authorze classic'u 2012 i zastanawiam się właśnie nad takim rozwiązaniem. Łańcuch ConneX 804 + kaseta HG-41. Mam tylko obawy co do współpracy tego łańcucha z tą kasetą. Może ktoś się orientuje czy to będzie ze sobą działać i nie będzie żadnych problemów w w/w rowerze ?
Mod Team michuuu Napisano 22 Listopada 2012 Mod Team Napisano 22 Listopada 2012 Co ma nie działać, łańcuch na 8-rz i kaseta też więc w czym problem?
st1ik Napisano 22 Listopada 2012 Autor Napisano 22 Listopada 2012 Zawsze stosowałem kasety i łańcuchy jednej firmy - shimano. Wtedy byłem pewny, że wszytko będzie ze sobą współpracować. Ostatnio jednak widzę, że każdy odradza łańcuchy shimanoskie - więc znalazłem taką oto polecaną alternatywę. Muszę jeszcze sprawdzić ile dokładnie ogniw ma mój stary łańcuch KMC Z72 - bo taki był w oryginale z rowerem.
Mod Team Puklus Napisano 22 Listopada 2012 Mod Team Napisano 22 Listopada 2012 Jedyne co moze wystąpić na początku do lekkie drgania czy dźwięki ale po dotarciu bedzie działać malina
st1ik Napisano 22 Listopada 2012 Autor Napisano 22 Listopada 2012 Ok, bardzo dziękuję. Tak na oko przy spokojnej jeździe na ile taki napęd może wystarczyć ? Mój oryginalny KMC Z72 ma przebieg 4500 km. Wszystko co prawda działa (choć napęd jest wyraźnie głośniejszy niż wcześniej, napęd był zadbany - czyszczenie i smarowanie co 300km finishline) jednak przy zmierzeniu łańcucha przymiarem jest już rozciągnięty, tzn przymiar wchodzi luźno i to tą szerszą stroną bodajże 1cm rozciągnięcia... Na tym da radę pojeździć trochę dłużej ?
Mod Team Puklus Napisano 25 Listopada 2012 Mod Team Napisano 25 Listopada 2012 Mi connex trzyma 5000+ i póki co ma sie dobrze wiec myślę ze u ciebie może być podobnie.
vitesse Napisano 26 Listopada 2012 Napisano 26 Listopada 2012 kupilbym connexa 800 i kasete hg51, connex to dosc mocny lancuch moj dlugo niechcial sie wyciagnac ile zrobisz to juz zalezyod Ciebie mysle ze ten 1% rozciagniecie to po 1 tys km moze nastapic
st1ik Napisano 30 Listopada 2012 Autor Napisano 30 Listopada 2012 Ok, łańcuch i kaseta zamówione. Zobaczymy jak się ten napęd będzie spisywał. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.