Skocz do zawartości

[Napęd] ConneX 804 + kaseta HG-41 - współpraca

st1ik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Muszę wymienić łańcuch i kasetę w moim authorze classic'u 2012 i zastanawiam się właśnie nad takim rozwiązaniem. Łańcuch ConneX 804 + kaseta HG-41. Mam tylko obawy co do współpracy tego łańcucha z tą kasetą. Może ktoś się orientuje czy to będzie ze sobą działać i nie będzie żadnych problemów w w/w rowerze ?

Napisano

Zawsze stosowałem kasety i łańcuchy jednej firmy - shimano. Wtedy byłem pewny, że wszytko będzie ze sobą współpracować. Ostatnio jednak widzę, że każdy odradza łańcuchy shimanoskie - więc znalazłem taką oto polecaną alternatywę. Muszę jeszcze sprawdzić ile dokładnie ogniw ma mój stary łańcuch KMC Z72 - bo taki był w oryginale z rowerem.

Napisano

Ok, bardzo dziękuję. Tak na oko przy spokojnej jeździe na ile taki napęd może wystarczyć ? Mój oryginalny KMC Z72 ma przebieg 4500 km. Wszystko co prawda działa (choć napęd jest wyraźnie głośniejszy niż wcześniej, napęd był zadbany - czyszczenie i smarowanie co 300km finishline) jednak przy zmierzeniu łańcucha przymiarem jest już rozciągnięty, tzn przymiar wchodzi luźno i to tą szerszą stroną bodajże 1cm rozciągnięcia...

Na tym da radę pojeździć trochę dłużej :) ?

Napisano

kupilbym connexa 800 i kasete hg51, connex to dosc mocny lancuch moj dlugo niechcial sie wyciagnac :) ile zrobisz to juz zalezyod Ciebie mysle ze ten 1% rozciagniecie to po 1 tys km moze nastapic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...