EpicPoznan Napisano 23 Listopada 2012 Napisano 23 Listopada 2012 W praktyce opony bez mleczka trzeba co tydzień/dwa lub np 500km dopompowywać, co jest upierdliwe, z mleczkiem np raz na miesiąc. Po drugie: aby używać UST bez mleczka należy mieć set producenta, np crossmax, red metal, XTR etc. Miałem, nie polecam. Mimo niskiej wagi słaba sztywność i problem w razie awarii. A tradycyjnej obręczy z taśmą nie uszczelnisz bez mleczka.
Basiq Napisano 23 Listopada 2012 Napisano 23 Listopada 2012 W praktyce mam komplet kół składany na obręczach mavic 819 (wcześniej tył na freeride-owej 821), obecnie komplety opon geax barro mountain i gato, maxxis crossmark wcześniej miałem również gumki do mazania w postaci schwalbe ro-ro, ra-ra, wszystkie w systemie UST i odkąd nie montuje ich na suchara tzn używam pasty montażowej na ranty opony (takiej jak wulkanizatorzy - co zresztą bardzo ułatwia montaż) kompletnie nie pamiętam co to dopompowywanie koła, a przez to że w sezonie najrzadziej raz w miesiącu oponę trzeba zmienić (a czasem cztery razy) to nie wyobrażam sobie babrać się w mleku...
EpicPoznan Napisano 23 Listopada 2012 Napisano 23 Listopada 2012 No bo masz obręcze jak we wspomnianych kołach, ale dopompowywanie do też od wagi zależy i ciśnienia. No i opon!
Basiq Napisano 23 Listopada 2012 Napisano 23 Listopada 2012 Opony takie jak napisałem, waga - lekki nie jestem - w sezonie 75kg, ciśnienie treningowe to 2,2 bar i między maratonami nie spada, a na sztywność nie mogę narzekać... i nie był bym taki pewien (choć głowy obciąć sobie nie dam), czy 819 jest w CrossMax ponieważ jak chciałem kupić klucz do zakrętek nypli to te standardowe nie pasowały.
EpicPoznan Napisano 23 Listopada 2012 Napisano 23 Listopada 2012 Oczywiście że obręcze są inne, lecz system ust identyczny
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.