Skocz do zawartości

[Korba] do dh/fr do 350zł

typek99

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,jako że moja korba już powoli pada,czas bym się rozglądał za czymś innym.Moje pytanie brzmi następująco:jaka korba na 68/73mm do sztywniaka do 350-400max zł,która była by używana w dh/fr była by w skrócie najlepsza :icon_cool: .Ma mieć w komplecie suport.Zastanawiam się nad takimi :

1. FORUM DH-zone.com • Informacja

2. FORUM DH-zone.com • Informacja

444_20121110237.jpg

3. KORBA SHIMANO ZEE FC-M640 36T 175mm DH FR (2771114834) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

4. Korba Shimano Saint M800 36T + rockring + suport! (2775002717) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Napisano

Osobiście to wziąłbym nową ZEE, ponieważ w DH czy FR roweru się nie oszczędza i taka korba na pewno ostro dostała. Przy nowej masz pewność i gwarancję.

Napisano

Ja też bym wziął Shimano ZEE a jak ja bym kupowal to na uzywane bym nie patrzyl bo jednak w srzet uzywany bym nie inwestowal do dh/fr. A ta korba to wedlug mnie najlepszy wybór.

Napisano

Moge jeszcze wziąć SLX nową,zastanawiam sie nad nią i przekonuje mnie to że ma bardzo dobre opinie Shimano SLX Groupset Review - BikeRadar

więc

Shimano SLX M660

Shimano korba SLX FC-M660 42-32-24T 170 10rz Cyklo (2734128053) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

vs

Shimano Zee

Mechanizm korbowy Shimano ZEE FC-M640 36T

Blat/y bym wywalił i dał własny :icon_cool:

Napisano

typek99 Jeśli to ma być korba do DH, to ja brałbym Zee. SLX lepiej by się sprawdził w enduro. Jak już coś kupować, to dobrze, żeby to było dedykowane konkretnej dziedzinie (w tym przypadku - DH/FR). Oczywiście zrobisz jak będziesz chciał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...