Skocz do zawartości

[Miejsce]Odpowiednie pismo do urzędu miasta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Pisze ponieważ od jakiegoś czasu zastanawiam się czy jest możliwość napisania jakiegoś pisma aby Gmina udostępniła obszar poddany rekultywacji rowerzystą, w celu utworzenia tras rowerowych? Już jedna taka trasa powstała w mojej gminie, ale jest dość daleko ode mnie, a w moim miescie znajduje się również taki obszar. Mówicie, że przejdzie takie coś ? Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Przejdzie, jeno musi być to pismo napisane z głową i bez baboli :P

a tak na serio - całkiem niedawno u siebie załatwiłem miejscówkę na pumptracka wszystko ok ale ludzie dali ciała a w 3 - 4 os nie będę robił miejscówki w centrum miasta.

W pisemku musisz to wszystko dobrze umotywować, jakoś podkreślić że walory turystyczne itd oraz delikatnie zasugerować że miasto też będzie mogło tym się pochwalić, zwłaszcza burmistrz przy kandydowaniu na następną kadencję :). Napisz może tak na brudno i dodaj tu jako załącznik albo wklej do tematu a na pewno coś uradzimy :)

Powodzenia

Napisano

mrmorty dobrze radzi, takim pisemkiem musisz połechtać "ego" kogo trzeba, odpowiednio ale i bez przesadyzmu, musisz mieć dobre argumenty itp, zapodaj jakiś tekst tu na forum to ci sie doradzi co zmienić,dopisać itp.

Jak byś jeszcze miał za plecami jakiegoś "patrona" medialnego typu lokalna gazeta/radio jest spora szansa by pismo poskutkowało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...