cath Napisano 13 Kwietnia 2006 Napisano 13 Kwietnia 2006 witam. potrzebuje informacje jak zarbac się za regulacje piasty shimano Nexus 7 W rowerze mojej mamy biegi nie chodzą zbyt precyzyjnie, musze się za to zabrac, ale najpierw chcę się zorientować w temacie
Gość wojgrud Napisano 22 Kwietnia 2006 Napisano 22 Kwietnia 2006 Regulacja nexusa 7 polega na tym zeby wrzucić 4 i regulatorem na manetce doprowadzić do tego by czerwone kreseczki na piaście zeszły się.Problemy z biegami -najczęściej zabrudzony mechanizm przenoszenia ruchu linki na piaście (najlepiej rozbierać i składać z rysunkiem bo jest tam trochę maleństw) -po rozebraniu wykąpać w benzynce,nasmarować ,złożyć i wytrzeć smar żeby nie łapało brudu,nieodpowiednia regulacja łożysk(nakrętką z dwoma podcięciemi na chyba 17 od strony zębatki , koło założone na ramę),manetka-w mojej odkręciła się śrubka i zanim zaskoczyłem to zmieliło,zacinająca się linka- pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.