Skocz do zawartości

[Amortyzator]Rock Shox Reba Dual Air

kubax97

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To jeden z pierwszych roczników reby, prawdopodobnie '06, ale nie jestem pewien.Z zewnątrz wygląda ok, ale jak jest w środku, tego nie wiesz.Uszczelki kurzowe po tylu latach mogą nie być już w najlepszej kondycji.Warto by pogadać z właścicielem na temat serwisów.

Większą pewność co do jej stanu dałby zdjęcie całych górnych goleni, jeśli one nie są zjechane to cała reszta też powinna być ok.

Napisano

Wg mn nie opłaca się go licytować, ponieważ był on bardzo mocno użytkowany.

Tak jak koledzy wcześniej ci mówili" kup epicona wyjdziesz na tym lepiej"

Napisano

Stary XCM, a nowy Epicon to 2 światy. SR Suntour nie przypomina tych widelców z przed kilku lat, to nowa jakość wykonania nie odbiegający od np Rock Shoxa

• Mod Team
Napisano

Tą starą Rebę bym sobie odpuścił. Nie oszukumy 7 lat to sporo czasu, części się zużywają i nic na to nie poradzisz. To jest jak z kupnem samochodu. Albo kupujesz za 10k zł w miarę nowego Fiata, albo starego wyjeżdżonego mercedesa.

Prędzej zalicytowałbym tę drugą rebę. Myślę, że do 800zł możesz ją licytować.

Napisano

Stare amory dobrej marki są jak najbardziej ok pod warunkiem że znasz się na serwisie i możesz dokładnie ocenić stan sprzętu. Wymiana uszczelek i oleju to nie problem ale wżery i uszczerbki metalu dyskwalifikują amortyzator.

Napisano

Stare amory dobrej marki są jak najbardziej ok pod warunkiem że znasz się na serwisie i możesz dokładnie ocenić stan sprzętu. Wymiana uszczelek i oleju to nie problem ale wżery i uszczerbki metalu dyskwalifikują amortyzator.

Też tak uważam, po xcmie miałem staruszka sid'a dual air z 2000, jak go przeserwisowałem to pracował bardzo ładnie, ale ostatnio praca sie bardzo pogorszyła nierozbieralny tłumik praktycznie nie działa sam przytyłem i potrzebuje czegos grubszymi goleniami, tamta reba wydaje sie byc ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...