monowiec Napisano 27 Października 2012 Napisano 27 Października 2012 Witam. Czy manetki mtb Shimano Alivio 3x9 będą ładnie działać z tylną przerzutką Shimano 105 na 9 rzędów? Na korbie mam 2 obręcze, przedniej przerzutki nie mam jeszcze bo podobno do kierownicy prostej musi być jakaś RD żeby ładnie zmieniało, czy to prawda?
Fenthin Napisano 27 Października 2012 Napisano 27 Października 2012 Do 9 rzędów tylne przerzutki szosowe i mtb są całkowicie wymienne. Co to jest to RD? Pierwsze słyszę.
monowiec Napisano 27 Października 2012 Autor Napisano 27 Października 2012 Mój błąd, chodziło mi o FD-R440-BM.
Piksel Napisano 27 Października 2012 Napisano 27 Października 2012 Co to jest to RD skrót od rear derlr czyli tylna przerzutka
Fenthin Napisano 27 Października 2012 Napisano 27 Października 2012 To to wiem. Tylko co to ma wspólnego z przodem? Wracając do tematu. Przednią przerzutka musi być dostosowana do stopniowania korby.
monowiec Napisano 27 Października 2012 Autor Napisano 27 Października 2012 To to wiem. Tylko co to ma wspólnego z przodem? Napisałem, że mój błąd i, że chodzi mi o Shimano FD-R440-BM. Chodzi mi tylko o to czy faktycznie musze mieć jakąś przerzutkę specjalną na manetki od mtb. Bo rozumiem, że o tył się martwić nie musze? Zastanawiam się po prostu czy w manetce mtb nie ma jakiegoś innego ciągu linki niż w standardowych klamkomanetkach do szosy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.