Skocz do zawartości

[przerzutki] jak naprostowac po wypadku?

paidpal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Tydzień temu jakiś baran potrącił mnie samochodem. Obyło się bez większych obrażeń, ucierpiał trochę rower.

Chodzi konkretnie o tylną przerzutkę, ponieważ wraz z rowerem upadłem na bok, chyba też odgięła się tylna przerzutka, załączam zdjęcie:

http://tinypic.com/view.php?pic=2iibtxe&s=6

Ponieważ nie zwracałem na nią uwagi przed wypadkiem i nie pamiętam jak wyglądała przed wykrzywieniem, nie wiem jak duża jest usterka, i jak mogę ją usunąc, najlepiej bez dużych nakładów finansowych (w nocy ukradli mi inny rower i nie mam ochoty na kolejne wydatki)? Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

Napisano

Krzywy hak. Zdemontować przerzutkę, odkręcić hak ,hak w imadło i prostować francuzem albo wyklepać młotkiem.

Chodzi o tą częśc łączącą koło z przerzutką (najniżej)? Bo góra wygląda nie powykrzywianą. Ten hak tak na marginesie ma takie dwa bolce na dole (tuż przy kole, lekko widac na zdjeciu), powodujące lekki odchył w kierunku koła, który jednak nigdy nie przeszkadzał. Czemuś one służą?

Skoro Cie potracil to niech placi. Chyba ze wina Twoja :/ ...

Dopilnuję żeby zapłacił, jak tylko policja go znajdzie, bo się nawet skur***l nie zatrzymał i uciekł. Dobrze że kamera była nieopodal, tylko nie wiem ile czasu potrzebuje londyńska policja na ustalenie sprawcy

• Mod Team
Napisano

Tak jak napisał michuuu odkręcić przerzutkę, odkrecic od niej hak, i go wyklepać, jest stalowy wiec nic mu nie zaszkodzi, sama zmieniarka nie wygląda na uszkodzoną. Prawdopodobnie dzięki miękkiemu materiałowi z jakiego jest Hak ( bo hartowane one nie są) całą siłe przeją on względnie oszczędzając przerzutkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...