paidpal Napisano 26 Października 2012 Napisano 26 Października 2012 Witam Tydzień temu jakiś baran potrącił mnie samochodem. Obyło się bez większych obrażeń, ucierpiał trochę rower. Chodzi konkretnie o tylną przerzutkę, ponieważ wraz z rowerem upadłem na bok, chyba też odgięła się tylna przerzutka, załączam zdjęcie: http://tinypic.com/view.php?pic=2iibtxe&s=6 Ponieważ nie zwracałem na nią uwagi przed wypadkiem i nie pamiętam jak wyglądała przed wykrzywieniem, nie wiem jak duża jest usterka, i jak mogę ją usunąc, najlepiej bez dużych nakładów finansowych (w nocy ukradli mi inny rower i nie mam ochoty na kolejne wydatki)? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
Mod Team michuuu Napisano 26 Października 2012 Mod Team Napisano 26 Października 2012 Krzywy hak. Zdemontować przerzutkę, odkręcić hak ,hak w imadło i prostować francuzem albo wyklepać młotkiem.
PiotrekJ Napisano 26 Października 2012 Napisano 26 Października 2012 Skoro Cie potracil to niech placi. Chyba ze wina Twoja :/ ...
paidpal Napisano 26 Października 2012 Autor Napisano 26 Października 2012 Krzywy hak. Zdemontować przerzutkę, odkręcić hak ,hak w imadło i prostować francuzem albo wyklepać młotkiem. Chodzi o tą częśc łączącą koło z przerzutką (najniżej)? Bo góra wygląda nie powykrzywianą. Ten hak tak na marginesie ma takie dwa bolce na dole (tuż przy kole, lekko widac na zdjeciu), powodujące lekki odchył w kierunku koła, który jednak nigdy nie przeszkadzał. Czemuś one służą? Skoro Cie potracil to niech placi. Chyba ze wina Twoja :/ ... Dopilnuję żeby zapłacił, jak tylko policja go znajdzie, bo się nawet skur***l nie zatrzymał i uciekł. Dobrze że kamera była nieopodal, tylko nie wiem ile czasu potrzebuje londyńska policja na ustalenie sprawcy
Mod Team Puklus Napisano 26 Października 2012 Mod Team Napisano 26 Października 2012 Tak jak napisał michuuu odkręcić przerzutkę, odkrecic od niej hak, i go wyklepać, jest stalowy wiec nic mu nie zaszkodzi, sama zmieniarka nie wygląda na uszkodzoną. Prawdopodobnie dzięki miękkiemu materiałowi z jakiego jest Hak ( bo hartowane one nie są) całą siłe przeją on względnie oszczędzając przerzutkę.
paidpal Napisano 28 Października 2012 Autor Napisano 28 Października 2012 Dzięki, zrobię jak polecacie, pozdrawiam
tomekp24 Napisano 28 Października 2012 Napisano 28 Października 2012 Teraz jeżdze na prostowanym alu i też sie dało, ty masz łatwiej wiec wyprostuj go najdkładniej jak potrafisz a wszystko będzie ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.