mucios92 Napisano 21 Października 2012 Napisano 21 Października 2012 Planuje zakup manetek.Jako, że X7 można teraz kupić w dobrej cenie przychylałbym się do nich. Tylko takie pytanie czy duzo one są gorsze od X9 i czy warto jednak moze dopłacić do modelu wyzej? Wagowo 4g różnicy także tutaj to bez rożnicy. Przerzutka na tyle x9.
Mod Team Puklus Napisano 22 Października 2012 Mod Team Napisano 22 Października 2012 zależy jakie masz na myśli triggery czy gripy?
farmer Napisano 22 Października 2012 Napisano 22 Października 2012 2i regulaminu A czy gripy pod 10 sp x7 lub x9 są dostępne? wydaje mi się że są tylko w wersji od X0 w górę, więc raczej chodzi o triggery
Mod Team Puklus Napisano 22 Października 2012 Mod Team Napisano 22 Października 2012 A no faktycznie nie widac, moj bład zapytałem bo w gripach różnicy w pracy nie ma. Trigerów nie miałem jednak z opinii krążącej X5 kupa straszna X7 juz lepiej jednak nie świetnie X9 przyzwoicie ale to odnośnie całego zestawu zmieniarka + manetka. Oczywiście 10s
zondrin Napisano 23 Października 2012 Napisano 23 Października 2012 Jeśli chodzi o manetki X9 pracują precyzyjniej od X7. Jeśli chodzi o przerzutki tylne to X9 ma mocniejszą sprężynę. Mam obydwie więc widzę różnicę Masz przerzutkę X9 na tył to nie schodź niżej z manetkami, 80% precyzji działania przerzutki to manetka Trigerów nie miałem jednak z opinii krążącej X5 kupa straszna X7 juz lepiej jednak nie świetnie X9 przyzwoicie ale to odnośnie całego zestawu zmieniarka + manetka W swoim starym rowerze mam manetki Sram X5 3x8 i nie uważałem że to kupa puki nie zmieniłem stylu jazdy wiec jak ktoś składa rower do XC za 1000 pln to lepiej niech się nie wypowiada (bez urazy oczywiście PEACE i w ogóle). Kwestia kto do czego potrzebuje. Jeśli chodzi o całość srama to sprawa wygląda tak nie ważne jaka seria X5 czy XX (osobiście nie mam ale używałem już X5 i X7 teraz będzie X9 na wiosnę testowane) przerzutki przy zmianie biegów są głośne ale robią to precyzyjnie wiadomo im wyższy model tym ta dokładność większa ale po co np. Ci X9 skoro będziesz jeździł tylko w weekendy i tylko na krótkie rowerowe wycieczki wystarczy już X5.
Mod Team Puklus Napisano 23 Października 2012 Mod Team Napisano 23 Października 2012 Sram X5 3x8 i nie uważałem że to kupa Przecież napisałem ze 10s ... wcale nie chcą działać sa leniwe ... etc. nie wiem czy wszystkie ale na pewno początki produkcyjne ... można domniemać chorobę wieku dziecięcego albo zwykłe polecenie sobie w kulki z jakością.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.