Skocz do zawartości

[Korba] Jaka korba jednorzedowa?

RafBMXable

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!! Poszukuje korby jednorzędowej w granicach 100-150 zł. Waże 70 kg. Potrzebuje korbe do stuntu czyli cos wytrzymałego??

Mam kasete 8 rzędów. i czy będą jakies problemy zwiazane z korba?? Prosze poleccie mi cos ??

Pozdrawiam Rafał :D

Napisano

Szukasz nowych czy używanych?

Ja jeżdżę fr na Truvativie Holzfellerze z mocowaniem ISIS i jestem zadowolony. Z tyłu założona kaseta 8 rzędów i nie ma żadnego problemu. Polecam także Truvativa Hussefelta. Myślę, że te korby są warte uwagi i wytrzymają mocniejsze katowanie w stuntcie :)

Napisano

Da się założyć jedną zębatkę, ale na Twoim miejscu bym się nie pchał w kwadraty. Sam zajechałem kwadrat w 4 miesiące. Teraz jeżdżę na ISISie i jest dużo lepiej.

Napisano

Mając z tyłu kasetę proponuję założyć napinacz, inaczej łańcuch ciągle będzie spadał. Odległość zębatki od ramy dostosowujesz długością suportu. Powinna ona leżeć w tej samej linii co 4 lub 5 zębatka na kasecie.

Napisano

A co jesli nie jest idealnie w lini prostej do biegu na kasecie 4 jest może 0,5mm odchyłu będzie z tym jakis problem ???

I czy bedą jakieś problemy z przełozeniami typu 6,7,8 . Bo na pewno trzeba zastosowac napinacz

Napisano

Pół milimetra nie będzie miało wpływu na to jak będzie działał napęd. Ważne tylko żeby z tymi milimetrami nie przesadzić bo potem będzie ciężko wrzucić bieg gdy łańcuch będzie prowadzony po zbyt dużym skosie.

Napisano

Znajdź mi Truva Boxguide`a za 70zł.

Moim zdaniem ten napinacz co link podałeś to przy kasecie może nie spełniać swojej roli, ponieważ łańcuch będzie górą spadał.

O kwadracie koledze już też napisałem że słaby. Chociaż może jeśli dużo nie waży i katował ostro nie będzie to kto wie.

Napisano

trzeba czekać - oczywiście używany w stanie bdb - takie są ceny tylko trzeba poczekać ;) po za tym nie bardzo rozumiem problemu z korbami jednorzędowymi - przecież większość się nadaje . . .

Napisano

No właśnie duża część korb jest nierozbieralna, a nawet jeśli to można kupić coś pokroju Truvativ`a Isoflow`a który jest bardzo słaby o czym sam się przekonałem. Jeśli chodzi o napinacz to faktycznie można wyłapać coś używanego.

Napisano

Czytałem opis i chciałem sie upewnic żeby nie wywalic kasy w błot. Normalnie chce jeździc na 22 zębach

Ewentualnie na 25t to polec mi kolego napinacz pod 25t :D Jestem nie obeznany w tym temacie. Wole sie wypytac niz sie potem meczyc :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...