mipli Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 Witam mam Krossa Level A5, wczoraj wymieniałem dętke w przednim kole i wszystko ładnie pięknie do momentu ponownego założenia koła, hamulec zaczął mi ocierać o tarcze. Wiecie co można z tym zrobić ??
Mod Team durnykot Napisano 20 Października 2012 Mod Team Napisano 20 Października 2012 Wyregulować zacisk. - poluzuj śruby mocujące zacisk ( aby zacisk był luźny) - zaciśnij klamkę hamulca i trzymaj - dokręć śruby mocujące zacisk - puść klamkę - sprawdź Aha- koło musi być założone .
MokryxD Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 Spróbuj inaczej ułożyć koło w widecu, możesz też kombinować szybkozamykaczem. W ostateczności poprawiasz zacisk.
mipli Napisano 20 Października 2012 Autor Napisano 20 Października 2012 dzięki za odpowiedzi, myśle że problem jest z ułożeniem koła lub szybko zamykaczem bo wcześniej nie miałem problemów z zaciskiem hamulca
szliri Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 - poluzuj śruby mocujące zacisk ( aby zacisk był luźny) - zaciśnij klamkę hamulca i trzymaj - dokręć śruby mocujące zacisk - puść klamkę - sprawdź Aha- koło musi być założone . Taka możliwość istnieje tylko w hamulcach z mocowaniem pm
Mod Team Puklus Napisano 20 Października 2012 Mod Team Napisano 20 Października 2012 W hamulcach IS taki problem nie występował ... no przynajmniej u mnie.
Mod Team durnykot Napisano 20 Października 2012 Mod Team Napisano 20 Października 2012 Szliri, problem dotyczy Krossa A5 ,który ma z urzędu montowane hamulce PM. IS to prehistoria.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.