kroczu Napisano 17 Października 2012 Napisano 17 Października 2012 Witam serdecznie, Zmuszony byłem dzisiaj na szybko kupować kierownicę (stara postanowiła się złamać), to kupiłem jakąś najzwyklejszą za 23zł, niema tutaj żadnej podziałki ani nic. Kierownica jest wygięta na 6%. Pytanie moje jest następujące: czy to odgięcie powinno być skierowane do tyłu równolegle do ziemi czy też może również trochę w górę, bo ja wiem, wzdłuż linii ramion? Chodzi mi o takie "ustawienie wstępne", które potem po kilku jazdach bym korygował pod swoje potrzeby? Dodam w razie co, że kierownicę mam około 5-7cm poniżej siodełka.
szliri Napisano 17 Października 2012 Napisano 17 Października 2012 Ustaw tak jak Ci jest wygodnie, ja osobiście jeżdżę na odgiętej w moją stronę.
kroczu Napisano 17 Października 2012 Autor Napisano 17 Października 2012 No właśnie o to chodzi, że wygody nie wyczuję siadając na sucho na rower, więc potrzebuję informacji o wyjściowym ustawieniu. Co dokładnie rozumiesz przez "osobiście jeżdżę na odgiętej w moją stronę"? Znaczy tak jak pisałem wcześniej: równo w poziomie czy też lekko w górę? Bo tego, że wygięcie nie powinno być wygięte do przodu to jestem prawie pewien?
Fenthin Napisano 17 Października 2012 Napisano 17 Października 2012 Wyjściowe ustawienie może być dowolne. Później bierzesz do kieszeni klucze, wychodzisz na rower i regulujesz wszystko pod swoje preferencje.
kroczu Napisano 17 Października 2012 Autor Napisano 17 Października 2012 Ustawiłem sobie w taki sposób: Wziąłem do rąk dwa chwyty, zamknąłem oczy, wyciągnąłem ręce przed siebie, otworzyłem i ujrzałem właściwą pozycję, czyli taką, jak mi się nadgarstki sam e z siebie układają W moim przypadku jest to do siebie i minimalnie w górę. Dzięki, temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.