Skocz do zawartości

[przerzutka tylna] Shimano ALTUS i ALIVIO

mateusz08

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

2i regulaminu

Alivio rd-m430 bije altus po całej linii, ale do jakich celów potrzebujesz nią i jakiego napędu? Altus ładnie chodzi bez regulacji przez parę lat u mojej mamy na wolnobiegu 7rz, a jeździ codziennie 22km do pracy.

Napisano

2i regulaminu

Altus starczy. Pancerny sprzęt to jest krótki wózek więc małe szanse ze zostanie urwany. Pomiędzy nimi nie znajdziesz różnic w pracy większych więc wg mnie nie ma sensu dopłacać

Dziś jestem hojny i rozrzutny dorzucam punkty VItaj i vitam na kilkudniowym urlopie ...

Napisano

Jeżeli różnica w cenie pomiedzy altusem a acerą jest niewielka (+/- 10zł), warto dołożyć do Acery RD-M360.

no wlaśnie około 10 zł jest wieksza róznica acery z altusem :) a jakis dobry łancuch do tego pomozecie dobrac ?

2i regulaminu

nie nie jest w złym stanie :)

• Mod Team
Napisano

Łańcuchy z seri 700 mają inną budowę ogniw i nie wiem czy mają podobną wytrzymałość. 800 jest tak samo dobry jak 804 czy 808, z tym ze nie ma żadnej powłoki jest nie ukrywajmy brzydki jest jednak mi nie zardzewiał wiec + dla niego i jest najtańszy z tych 3 ;)

Napisano

Jeżeli niewielka różnica w cenie to warto brać coś lepszego :) Jeżeli chodzi i ranking to

1. Alivio

2. Acera

3. Altus

A łańcuch to

1.HG-40

2.HG-50

3 HG-70

4.Connex 800

5.Connex 804

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...