Skocz do zawartości

[Napęd] Nowy kompletny

bartek6622

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam zamiar odnowić delikatnie swój rower, do wydania mam około 200zł i jak na zupełnie nowy napęd to jest zdecydowanie mało ale jednak chcę to zrobić

Kasetę mam nową najprostszą shimano 200km przebiegu. Oryginalny napęd w moim rowerze ma 8 lat i jakieś 15 tyś przebiegu co jest ogromnym wynikiem, i niestety już nic nie działa jak za młodu.

Tutaj zestaw jaki chciał bym zakupić

http://allegro.pl/Cart.php/cartUrl?items=Yzc0NQJTAglWDwcEB1QdAFgFAwUBVAUAWwIHGgFfAAdaBwwHAVILBEwGDwcHVAMBVwIBBgNLAwpRAAQFAFULCVAAGwcLVgQJVg4ADARcAh5SDAYCAFUCBVoCDAcfVTBkMjE=

Proszę o ocenę oraz propozycję co mógł bym zmienić.

Napisano
Tutaj zestaw jaki chciał bym zakupić

Spinka, którą wybrałeś jest spinką Shimano Quick Link i zgodnie z zaleceniem producenta jest jednorazowego użytku. Polecam spinkę wielokrotnego użytku KMC. Musisz tylko sprawdzić dokładnie jaką spinkę kupujesz, bo KMC produkuje je w dwóch rozmiarach 7,3mm (ciemna anodowana, łańcuchy 6/7/8 rzędów) oraz 7,1mm (srebrna, łańcuchy 7/8 rzędowe).

Rozważ też zmianę osprzętu Tourney na Altus(przód)/Acera(tył). Dopłacisz około 20 PLN.

Napisano

Srub imbusowych do korb nie musisz kupowac, bo sa w zestawie razem z korbami, wiec 4 zl w kieszenie mozesz dolozyc do lepszych przerzutek :) A i moze suportu poszukaj innego np Accent bo z tego co czytam na forum to nie polecaja koledzy suprtow shimano.

• Mod Team
Napisano

Wszystko niby w porządku, jednak zamiast nowych podzespołów z klasy turney szukałbym w miare dobrych uzeywek klas wyższych w tych pieniądzach. Nawet po przejechaniu 8000km alivio będzie działało lepiej niż nowy turney. I spinke KMC lub sram.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...