bartek6622 Napisano 12 Października 2012 Napisano 12 Października 2012 Witam, mam zamiar odnowić delikatnie swój rower, do wydania mam około 200zł i jak na zupełnie nowy napęd to jest zdecydowanie mało ale jednak chcę to zrobić Kasetę mam nową najprostszą shimano 200km przebiegu. Oryginalny napęd w moim rowerze ma 8 lat i jakieś 15 tyś przebiegu co jest ogromnym wynikiem, i niestety już nic nie działa jak za młodu. Tutaj zestaw jaki chciał bym zakupić http://allegro.pl/Cart.php/cartUrl?items=Yzc0NQJTAglWDwcEB1QdAFgFAwUBVAUAWwIHGgFfAAdaBwwHAVILBEwGDwcHVAMBVwIBBgNLAwpRAAQFAFULCVAAGwcLVgQJVg4ADARcAh5SDAYCAFUCBVoCDAcfVTBkMjE= Proszę o ocenę oraz propozycję co mógł bym zmienić.
szliri Napisano 12 Października 2012 Napisano 12 Października 2012 Jeśli rower ma tak duży przebieg to zapewne zębatki korby są zjechane, zwróć na to uwagę.
bartek6622 Napisano 12 Października 2012 Autor Napisano 12 Października 2012 Tegoż właśnie korbę wymieniam Ewentualnie z tym łańcuchem http://allegro.pl/Cart.php/cartUrl?items=YmViOFNWBFxXXVEJVlEbVVlXVQhQUQNVWlBRF1BaBlJbVVoKUFcNUU1UWQpWUQVUVlBXC1JOBV9QUlIIUVANXFFSTQpaUwJcV1xWAVVZBEtTXlAPUVAEUFtQVA5OUGFhNGQ=
szliri Napisano 12 Października 2012 Napisano 12 Października 2012 Sorry przeoczyłem korbę, myślę że nic więcej nie potrzebujesz ewentualnie resztę pieniędzy spożytkuj na linki i pancerze
bartek6622 Napisano 12 Października 2012 Autor Napisano 12 Października 2012 Akurat linki i pancerze to nie problem. Idealne sprzedają w rowerowym niedaleko mnie. 50gr za 0,5m pancerza i ok 2 zł linka. hehe
mklos1 Napisano 12 Października 2012 Napisano 12 Października 2012 Tutaj zestaw jaki chciał bym zakupić Spinka, którą wybrałeś jest spinką Shimano Quick Link i zgodnie z zaleceniem producenta jest jednorazowego użytku. Polecam spinkę wielokrotnego użytku KMC. Musisz tylko sprawdzić dokładnie jaką spinkę kupujesz, bo KMC produkuje je w dwóch rozmiarach 7,3mm (ciemna anodowana, łańcuchy 6/7/8 rzędów) oraz 7,1mm (srebrna, łańcuchy 7/8 rzędowe). Rozważ też zmianę osprzętu Tourney na Altus(przód)/Acera(tył). Dopłacisz około 20 PLN.
makog Napisano 12 Października 2012 Napisano 12 Października 2012 Srub imbusowych do korb nie musisz kupowac, bo sa w zestawie razem z korbami, wiec 4 zl w kieszenie mozesz dolozyc do lepszych przerzutek A i moze suportu poszukaj innego np Accent bo z tego co czytam na forum to nie polecaja koledzy suprtow shimano.
Mod Team Puklus Napisano 13 Października 2012 Mod Team Napisano 13 Października 2012 Wszystko niby w porządku, jednak zamiast nowych podzespołów z klasy turney szukałbym w miare dobrych uzeywek klas wyższych w tych pieniądzach. Nawet po przejechaniu 8000km alivio będzie działało lepiej niż nowy turney. I spinke KMC lub sram.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.