Skocz do zawartości

[Łańcuch] Łańuch slx popękany w 8miejscach!

SSG90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam bardzo duży problem gdyż użytkuję łańcuch slx od miesiąca i dzisiaj pękł w 8 miejsach na sworzniach ... bez przesady nie dosyć że pękł to nie na spince tylko o jakieś 10 pinów dalej.. i czy taka usterka podlega gwarancji? na 8 sworzniach jest nadpęknięty

Wp_000197.jpg - download. Darmowy hosting zdjęć.

Miejsce przerwania łańcucha a między sworzniami są pęknięcia czy to powód do reklamacji? łańcuch kosztował mnie 116zł w salonie .. niemały grosz na całe szczęście mam na zmiane lx lecz tam już są uskoki;/

Napisano

U mnie łańcuch spisuje się wyśmienicie, a na dodatek smarowany jest olejem do pił łańcuchowych. Jest zawsze brudny ale cichy :thumbsup:

Mi się wydaje, ze miałeś jakąś wadę fabryczną. Chyba, że ktoś podpiłował Tobie kilka ogniw... :whistling:

Napisano

naprawiać niema co a smarowany rohloffem i wcześniej finish line ceramic wet tube :D no zobaczymy co jutro panowie po fachu rzekną jeżeli nie przyjmą na gwarancje to wysyłam do shimano i niech tam ocenią co było przyczyną pojawienia się aż 8 pęknięc na razie tylu się doliczyłem ale kto wie czy niema więcej ;d

Napisano

W/g mnie to wada fabryczna. Nie ma innej opcji. Też miałem wiele razy zardzewiały łańcuch po błotnistych trasach ale to nie ma nic wspólnego z pęknięciami.

Na zdjęciach widać, że to zdrowy łańcuch ale, czy na pewno Shimano HG74

Napisano

Jestem pod wrażeniem, czegoś takiego nie widziałem. Piszesz "dzisiaj pękł" jak to się stało? Łańcuch dostał uderzenie nagły podjazd na stojąco, jechałeś ze sporym przekosem?

Napisano

To było tak że miałem wrzucone 2x5 i chciałem ruszyć z miejsca wybiło mnie aż na mostek uderzyłem w brzuch i to wszystko myślałem że to spinka... ale potem patrze że to wszystko szlak szlag trafiło ;D sam jestem zaskoczony jak mogło do tego dojść , nie był on katowany niewiadomo nie wiadomo w jakich warunkach jedynie tylko czyszczony i smarowany na nowo ze 2 razy w benzynie ekstrakcyjnej . Zaskoczenie nie mija naprawdę coś takiego niepowinno nie powinno mieć miejsca a jeżeli już to na pewno na pewno tylko na jednym pinie a nie aż na ośmiu ;< zobaczymy co jutro powiedzą... na pewno na pewno będzie zaskoczenie i pytanie co się stało a praktycznie nic się nie stało wywaliło w kosmos mnie ;D

Do pana wyżej łańcuch niema rdzy! jest jak wyjęty z pudełka także niewidzę nie widzę tu w ogóle problemu z ubytkiem a jeżeli już to z jakąś wadą produkcyjną która się ujawniła po kilometrach.

Napisano

Oddany na gwarancje do shimano zobaczymy jakie będą jego dalsze losy zapewne za jakiś msc ; ) mam nadzieję że dostanę nowy łańcuch ale czy kaseta go przyjmie to już niewiem ;/

Napisano

Oddany na gwarancje do shimano zobaczymy jakie będą jego dalsze losy zapewne za jakiś msc ; ) mam nadzieję że dostanę nowy łańcuch ale czy kaseta go przyjmie to już niewiem ;/

Kup connexa - zero problemów

Napisano

connex to też nie jest rozwiązanie - widziałem 904 w takim samym stanie jak tytułowy hg73 tylko że w 6 miejscach był zniszczony a w 7 rozerwany.

Co do hg73 to stary oznaczony jako LX w czarnym pudełku był ok, tylko się lekko wyciągał. Obecny hg73 oznaczony jako SLX w szarym pudełku jest twardy jak diabli - nie rozciąga się, ale pęka na łączeniach i rdzewieje.

Napisano

Jeśli chodzi o connexa gold to jak wygląda sprawa estetyczna łańcucha po wielu km.Ten kolor ściera się drastycznie , miał ktoś do czynienia np z łańcuchem WIPPERMANN CONNEX 10s Gold

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...