SSG90 Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 Witam mam bardzo duży problem gdyż użytkuję łańcuch slx od miesiąca i dzisiaj pękł w 8 miejsach na sworzniach ... bez przesady nie dosyć że pękł to nie na spince tylko o jakieś 10 pinów dalej.. i czy taka usterka podlega gwarancji? na 8 sworzniach jest nadpęknięty Wp_000197.jpg - download. Darmowy hosting zdjęć. Miejsce przerwania łańcucha a między sworzniami są pęknięcia czy to powód do reklamacji? łańcuch kosztował mnie 116zł w salonie .. niemały grosz na całe szczęście mam na zmiane lx lecz tam już są uskoki;/
SSG90 Napisano 7 Października 2012 Autor Napisano 7 Października 2012 Więcej fotek niestety światło padało tak i niemogłem zrobić lepszych telefonem ;s ale wszystko widać gołym okiem
Mod Team Puklus Napisano 7 Października 2012 Mod Team Napisano 7 Października 2012 Ja tam twierdze i twierdzić bede ze slx to dno ...
JeruTheDamaja Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 U mnie łańcuch spisuje się wyśmienicie, a na dodatek smarowany jest olejem do pił łańcuchowych. Jest zawsze brudny ale cichy Mi się wydaje, ze miałeś jakąś wadę fabryczną. Chyba, że ktoś podpiłował Tobie kilka ogniw...
Artwro Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 Reklamacja,tylko i wyłącznie.Naprawić się już raczej nie da.
SSG90 Napisano 7 Października 2012 Autor Napisano 7 Października 2012 naprawiać niema co a smarowany rohloffem i wcześniej finish line ceramic wet tube no zobaczymy co jutro panowie po fachu rzekną jeżeli nie przyjmą na gwarancje to wysyłam do shimano i niech tam ocenią co było przyczyną pojawienia się aż 8 pęknięc na razie tylu się doliczyłem ale kto wie czy niema więcej ;d
kroczu Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 A ten łańcuch jest taki zardzewiały jak na drugim zdjęciu? Czy to wina jakości fotek?
JeruTheDamaja Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 W/g mnie to wada fabryczna. Nie ma innej opcji. Też miałem wiele razy zardzewiały łańcuch po błotnistych trasach ale to nie ma nic wspólnego z pęknięciami. Na zdjęciach widać, że to zdrowy łańcuch ale, czy na pewno Shimano HG74
arroyo Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 Jestem pod wrażeniem, czegoś takiego nie widziałem. Piszesz "dzisiaj pękł" jak to się stało? Łańcuch dostał uderzenie nagły podjazd na stojąco, jechałeś ze sporym przekosem?
SSG90 Napisano 7 Października 2012 Autor Napisano 7 Października 2012 To było tak że miałem wrzucone 2x5 i chciałem ruszyć z miejsca wybiło mnie aż na mostek uderzyłem w brzuch i to wszystko myślałem że to spinka... ale potem patrze że to wszystko szlak szlag trafiło ;D sam jestem zaskoczony jak mogło do tego dojść , nie był on katowany niewiadomo nie wiadomo w jakich warunkach jedynie tylko czyszczony i smarowany na nowo ze 2 razy w benzynie ekstrakcyjnej . Zaskoczenie nie mija naprawdę coś takiego niepowinno nie powinno mieć miejsca a jeżeli już to na pewno na pewno tylko na jednym pinie a nie aż na ośmiu ;< zobaczymy co jutro powiedzą... na pewno na pewno będzie zaskoczenie i pytanie co się stało a praktycznie nic się nie stało wywaliło w kosmos mnie ;D Do pana wyżej łańcuch niema rdzy! jest jak wyjęty z pudełka także niewidzę nie widzę tu w ogóle problemu z ubytkiem a jeżeli już to z jakąś wadą produkcyjną która się ujawniła po kilometrach.
SSG90 Napisano 8 Października 2012 Autor Napisano 8 Października 2012 Oddany na gwarancje do shimano zobaczymy jakie będą jego dalsze losy zapewne za jakiś msc ; ) mam nadzieję że dostanę nowy łańcuch ale czy kaseta go przyjmie to już niewiem ;/
Techniq Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 Oddany na gwarancje do shimano zobaczymy jakie będą jego dalsze losy zapewne za jakiś msc ; ) mam nadzieję że dostanę nowy łańcuch ale czy kaseta go przyjmie to już niewiem ;/ Kup connexa - zero problemów
SSG90 Napisano 8 Października 2012 Autor Napisano 8 Października 2012 Miałem to w planach . Jeżeli dostanę pieniądze to poczekam i wezmę zestaw kasete xt + łańcuch connex gold ; )
Jaca911 Napisano 8 Października 2012 Napisano 8 Października 2012 connex to też nie jest rozwiązanie - widziałem 904 w takim samym stanie jak tytułowy hg73 tylko że w 6 miejscach był zniszczony a w 7 rozerwany. Co do hg73 to stary oznaczony jako LX w czarnym pudełku był ok, tylko się lekko wyciągał. Obecny hg73 oznaczony jako SLX w szarym pudełku jest twardy jak diabli - nie rozciąga się, ale pęka na łączeniach i rdzewieje.
uczaj25 Napisano 9 Października 2012 Napisano 9 Października 2012 Jeśli chodzi o connexa gold to jak wygląda sprawa estetyczna łańcucha po wielu km.Ten kolor ściera się drastycznie , miał ktoś do czynienia np z łańcuchem WIPPERMANN CONNEX 10s Gold
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.