refiko Napisano 30 Września 2012 Napisano 30 Września 2012 Czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś więcej na temat tej ramki? Jakie jest jej katalogowe przeznaczenie, i co z nią będzie mógł zrobić amator? Mam okazję kupić rower na tej ramie i jestem ciekaw, czy to jest typowa maszyna do XC? Czy jako amator mógłby mi służyć jako fun'bike? Mam 186cm i wagę ponad 100kg.
Rulez Napisano 30 Września 2012 Napisano 30 Września 2012 "Biedniejsza" wersja Srumpjumpera FSR, typowy "ścieżkowiec" , rozmiar jak najbardziej OK.
refiko Napisano 30 Września 2012 Autor Napisano 30 Września 2012 Jeśli dobrze rozumiem definicję ścieżkowca to rama te spełni moje wymagania.
Rulez Napisano 30 Września 2012 Napisano 30 Września 2012 Korzenie, kamienie, wypady w góry , nie sprawdzi się na szutrach i asfalcie
refiko Napisano 1 Października 2012 Autor Napisano 1 Października 2012 To zadam jeszcze pytanie: Tylko z górki? Czy może jednak i pod górkę?
Rulez Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 Wypad w góry nie jest tylko z górki, jak mniemam ...
DAMIAN24 Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 Zależy co rozumiesz przez fun'bika. Na tym rowerze za bardzo nie poskaczesz chyba, że masz nienaganną technikę. Najlepiej sprawdzi się w turystycznej jeździe po górach, będzie dobrze podjeżdżać i pozwoli na w miarę sprawne zjazdy.
refiko Napisano 2 Października 2012 Autor Napisano 2 Października 2012 Jaka może być wartość tej ramy w stanie idealnym? Tak sobie myślę, że jeśli sprzęt nie będzie mi odpowiadał to bym może go sprzedał na części...
Rulez Napisano 2 Października 2012 Napisano 2 Października 2012 Jeśli ją porównać z "bogatszą" wersją (lepszy stop + Brain) : http://www.rowerowysklep.pl/czesci-ramy-ramy-mtb-rama-specialized-sj-fsr-29-green-black-08-m-o_l_216_7273.html I wziąć pod uwagę, że to używka, to nie za wiele ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.