maciekmiszcz Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 Witam, czy przerzutka Alivio na tył będzie działać w napędzie 9 biegowym??. Pytam bo na przerzutkach sa naklejki 8 speed ale z tego co mi wiadomo to kaseta 8 i 9 ma taka samą szerokość Pozdrawiam maciek
orlenplock Napisano 9 Kwietnia 2006 Napisano 9 Kwietnia 2006 Miałem Alivio 7 biegowe (co prawda z roku 98) i chodziło z kasetą 9, więc podejrzewam, że nowe Alivio będzie współpracować z kasetą 9.
Gość kamoreks Napisano 10 Kwietnia 2006 Napisano 10 Kwietnia 2006 Jeżeli ALTUS chodzi na 8-semce to ALIVIO załapie 9 na 100%.
axi Napisano 10 Kwietnia 2006 Napisano 10 Kwietnia 2006 to czy altus chodzi na 8-semce nie ma za wiele wspólnego z tym, czy alivio będzie chodziło na 9-tce.... I Altus i Alivio będą chodzić pod warunkiem zastosowania manetek na 9, ponieważ szerokość kasety na 8 jest taka sama jak szerokość kasety na 9 (w tej drugiej troszkę węższe są koronki i odstępy między nimi). Tak więc każda przerzutka obsługująca 8 przełożeń z tyłu obsłuży i 9. Jedynym problemme może być conajwyżej pojemność przerzutki, ale to raczej tylko w przypadku przerzutek z krótkim wózkiem (np. 12-30 obsłuży, ale już 12-34 nie)
cierpong Napisano 16 Kwietnia 2006 Napisano 16 Kwietnia 2006 BTW korba alivio '05 bedzie normalnie wspolpracowac z 9 rzedowym łancuchem? sorry nie chcialo mi sie zakladac nowego tematu;p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.