Skocz do zawartości

[przednia przerzutka] trek 3900 D 2011 czy bottom pull wejdzie?

radekzat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam okazje wyrwac w komplecie i sie zastanawiam czy SRAM X9 bottom pull front mech 34.9 wejdzie na moja rame?

na chwile obecna mam to http://www.edinburghbicycle.com/products/shimano-fd-m190-front-mech,

nie mam pojecia o przednich - rozumiem ze 34.9 to sernica rury. Obecnie mam kabel z gory czyli chyba top pull moge zamienic na bottom pull przerzutke, na co jeszcze zwrocic uwage - dopytac sprzedawce?

dzieki

Napisano

Na początek popraw link bo nie działa. Jeżeli w rowerze masz górny ciąg (Top Pull) to taką przerzutkę musisz założyć gdyż przerzutki typu dolny ciąg są przystosowane do ram gdzie lionka idzie dołem ramy. Druga sprawa to szerokość rury na której mocujesz przerzutkę, to musisz już sam zmierzyć.. i to by było na tyle ;)

Napisano

Na początek popraw link bo nie działa...

o skubaniec, rzeczywiscie:) chodzilo mi wlasnie o ta informacje kiedy uzywa sie top a kiedy down, dzieki

zakladam ze chodzi o wymiar rury zewnwtrzny nie wewnetrzny?

pozdro

Napisano

aaaa.... i jeszcze dochodzi trzecia kwestia czyli Top Swing i Down Swing. Mianowicie przerzutka przesuwa się nad obejmą mocującą (Top Swing) i drugi typ gdzie przerzutka przesuwa się pod obejmą mocującą (Down Swing) i tu masz dowolność w wyborze ;)

...tak chodzi o zewnętrzny wymiar rury.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...