Skocz do zawartości

[do 3000zł] Kellys Quartz Race czy...?

TomeB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Choć mam Rebe to się nie wypowiem bo zaraz się ktoś przyczepi. Dla mnie jeśli miałbym tego Cube za tylko dwie stówy więcej niż ten Kross to nawet sekundy bym się nie zastanawiał.

Napisano

Dla mnie jeśli miałbym tego Cube za tylko dwie stówy więcej niż ten Kross to nawet sekundy bym się nie zastanawiał.

Czy to zdanie jest tak bardzo skomplikowane?? Chyba nie. Oczywiście, że Cube.
Napisano

Oglądałem dziś Cube LTD SL (porównawczo bo to już za wysoka półka cenowa a rabatów jeszcze nie dają w tym sklepie), Cannondale Trail SI 2 (fajna sprawa, dożywotnia gwarancja na ramę ale jednak drogo), Mbike Renegade Evo (geo podobne do cube'a ale słabe oferty znalazłem) i jednego 29era z ciekawości.

W efekcie zamówiłem tego Cube'a LTD PRO 18" :)

Dzięki wszystkim za rady! Dam znać jak dojdzie i nakręcę pierwsze kilometry.

Kilka razy spotkałem sie na forum z opinią ze te Cuby LTD są przykrótkie i mają geometrię bardziej rekreacyjną (chyba że ja cos pokręciłem). Gdyby nie rama Cuba to miałbym dylemat którego wybrać, ogółem to ta sama półka, ale jednak brałbym Krossa.

To prawda, w porównaniu do np. Scale'a czy XTC jest zdecydowanie bardziej rekreacyjna. Ale doszedłem do wniosku że to dla mnie lepszy wybór.

Dostajesz 1000zł rabatu możesz nam pokazać gdzie bo sam byłbym zainteresowany :)

Na Cube'a w Cykloturze, ale to jednostkowe sztuki były.

Napisano

Gratsy. Jak kupowalem Acida to wlasnie zastanawialem sie pomiedzy nim a LTD pro.

Jednak rabat nie byl az tak atrakcyjny. I prozaiczna a dla mnie wazna sprawa malowanie Acida mnie rozwalilo.

Daj znac jak sie sprawuje:)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kubuś już w domu ;) Z roweru jestem strasznie zadowolony, z zakupów w Cykloturze mniej.

Zamówiłem rower w piątek, w poniedziałek zadzwoniłem potwierdzić i dopytać się o status zamówienia. Zapewniono mnie że rower jest już w drodze do magazynu i pod koniec dnia zostanie do mnie wysłany kurierem lub ewentualnie we wtorek rano jeśli w poniedziałek się nie wyrobią. Rower został wysłany w piątek :wallbash: tak więc odebrałem go w kolejny poniedziałek.

Teraz sam rower, rama w jednym miejscu ma obity lakier i na korbach są przetarcia. Niby nie jest to nic nadzwyczajnego bo i tak przy użytkowaniu/przechowywaniu/przewożeniu takie rzeczy będą się pojawiać ale jednak wolałbym na nowym rowerze tego nie mieć. Ze sprzedawcą jeszcze się nie kontaktowałem ale z mojej strony sytuacja jest raczej patowa no bo co mam zrobić? Odstąpić od umowy i dalej bujać się z szukaniem roweru? Wymienić na drugi mi nie wymienią skoro to były ostatnie modele. Ot, peszek :confused:

Inna sprawa że jednak w normalnym sklepie dostałbym rower gotowy do jazdy a tu koła z miejsca do centrowania, wszystko poustawiać, podokręcać itd. Wiedziałem o tym z góry no ale cóż, cena czyni cuda ;) Przeboleję, tylko stojak serwisowy muszę kupić bo mnie dziś 100 razy szlag trafił jak ustawiałem zaciski.

Teraz pozostaje tylko jeździć, dziś krótkie sprawdzenie po okolicznym lesie, jestem wniebowzięty krótko mówiąc :)

Szokowa rożnica w porównaniu do starego rigida cro-mo, jeszcze sporo dostrajania przede mną ale to już sama radość.

No i w weekend wiozę sprzęt na pierwszy serwis gwarancyjny.

Tak więc raz jeszcze dzięki wszystkim za rady!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...