kontooo2 Napisano 6 Grudnia 2012 Napisano 6 Grudnia 2012 (edytowane) Tak, zwracałem uwagę. Kierownice planuje Syntace Duraflite 25,4 mm albo coś innego ale to pewnie dopiero po nowym roku. Edytowane 6 Grudnia 2012 przez kontooo2 Cytuj
Tomash Napisano 3 Stycznia 2013 Napisano 3 Stycznia 2013 Ja mam mostek z KCNC SC Wing dopiero sezon, ale jestem zadowolony. W sumie to nie wiem jak można być niezadowolonym z mostka? Chyba dopiero jak się złamie Jedyne co mnie irytuje to to, że przy dokręcaniu/odkręcaniu śruby niemiłosiernie skrzypią Cytuj
Dibo Napisano 28 Kwietnia 2013 Napisano 28 Kwietnia 2013 dziękuję za odpowiedzi. Nie szukam czegoś super lekkiego z najwyższej półki, jeżdżę amatorsko i co roku dokładam coś do roweru starając się obniżyć wagę, a kierę i mostek aktualnie mam dość pancerne i niewysokim nakładem właśnie w tym miejscu chciałbym obniżyć wagę. Muszę dokładnie zważyć rower, aktualnie waży ok 11kg nie więcej. Docelowo chciałbym zrobić ok 10 ale to już na pewno nie w tym sezonie. Na przyszły sezon na pewno pójdą koła i może zaciski hamulców. Póki co postaram się wybrać coś z zaproponowanych przez Was. Pozdrawiam Cytuj
zibra Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Moze nie lekki, ale czy ktos korzystal z tego Eastona?: http://www.ebay.pl/itm/EASTON-Haven-stem-BLACK-FACEPLATE-MAG-0-x-85mm-31-8-New-in-Box-/221362405088?pt=US_Stems&hash=item338a3a3ee0&_uhb=1 Poda mi sie taki wyglad a la Tomson i Easton. Podrobka czy oryginal? Cytuj
jackon15 Napisano 31 Stycznia 2016 Napisano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Cześć, spóbuje się wczepić w temat, choć może bardziej przyziemnie. Chciałem spróbować skrócić mostek z 90mm na 70mm (kąt 6st) w moim Cube LTD Race One. Wyjąłem dosyć solidny mostek Cube Performance 150g ze wszystkimi śrubami na klucz 5mm (8Nm) i kupiłem Radon Stem Eco 125g ze wszystkimi śrubami na klucz 4mm (5-7Nm) Masa nie była tutaj żadnym priorytetem. Różnice śrub/momentów zobaczyłem dopiero po dostawie. http://www.bike-discount.de/en/buy/radon-stem-eco-459074/wg_id-480 Waże 66kg więc bez wyzwań dla sprzętu. Jeżdżę normalnie. Dzisiaj miałem pierwszą jazdą i prawdopodobnie przez zbyt słabe przykręcenie (musze kupić klucz dynamometryczny...) w pewnej podbramkowej sytuacji kierownica obróciła mi się o 90stopni i ... "strzeliłem gola" aż mi wlazło błoto i liście między obręcz i oponę. Czy ten mostek Cube jest pancerny dla osobników 120kg czy też ten nowy Radon jest na niedzielne wycieczki po parku i lepiej go wymienić? Edytowane 31 Stycznia 2016 przez jackon15 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi