Weasly Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 Cześć, potrzebuje skompletować napęd do 250zł do roweru górskiego a dokładniej do Krossa. Mam na myśli: łańcuch, kasetę i korbę. Słabo się znam na rzeczy i nie wiem co będzie dobre w tych pieniądzach. Z góry wielkie dzięki za info
ThazoR Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 Troche za malo informacji żeby ktokolwiek mógł Ci pomoc. Napę 7/8/9s ? Piasta tylna na wolnobieg czy kasetę? W tej kwocie korba pewnie Alivio (~110zł) + kaseta HG-40 (8rz) + łańcuch HG (często można kupić jako komplet z kasetami) Jeśli zmienisz liczbę przełożeń względem obecnej to nieunikniona będzie też wymiana manetek.
Mod Team Puklus Napisano 8 Września 2012 Mod Team Napisano 8 Września 2012 Allegro HG31 + hg40 Allegro alivio m410 Allegro najtanszy suport albo inny o tej długosci 122-123mm Taniej sie chyba nie da łącznie ok 160-180zł wyjdzie. MOżesz zmienić kasete na hg40 lub 50, łąńcuch np na connexa ( co bym polecał) ale będzie znacznie drożej.
Weasly Napisano 8 Września 2012 Autor Napisano 8 Września 2012 tzn. mam kaset 9 rzędową i przy takiej chce pozostać, a korby Truvativa wchodzą w grę ?
Mod Team Puklus Napisano 8 Września 2012 Mod Team Napisano 8 Września 2012 No to kaseta deore + łańcuch 9 rzędowy hg53 lub jakiś lepszy. korby truvativa tez mozesz sobie wziać zamiast alivio.
Weasly Napisano 8 Września 2012 Autor Napisano 8 Września 2012 mhm, ok o tą kwestie mam załatwioną. A mam jeszcze pytanie odnośnie opon: Myśle na uniwersaną oponką na tył Schwalbe Black Jack, a przód IRC Mythos, chce aby był to dość szybki zestaw, który będzie się spisywal na polnych ścieżkach, szutrach i asfalcie.
Mod Team Puklus Napisano 8 Września 2012 Mod Team Napisano 8 Września 2012 Pytania odnośnie opon zadajemy w dziale dotyczącym opon czyli w kołach. Skoro sprawa wyjaśniona zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.