lja6 Napisano 5 Września 2012 Napisano 5 Września 2012 Witam Posiadam amortyzator przedni RS Dart3 niedawno zauważyłem w nim cieknący olej z śruby tłumienia w prawej goleni jednocześnie podczas przacy amortyzatora słychać przy powrocie goleni coś w rodzaju takiego szybkiego syknięcia, czy wie ktoś jaka jest tego przyczyna i jak to naprawić. Zastanawiałem się czy wymiana uszczelki przy śrubie tłumienia pomoże lub dokręcenie, jeśli ktoś miał styczność z takim problemem to proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Mod Team Puklus Napisano 6 Września 2012 Mod Team Napisano 6 Września 2012 No widocznie cieknie ci olej z tłumika, trzeba by go wyciągną i zrobić serwis
lja6 Napisano 6 Września 2012 Autor Napisano 6 Września 2012 A ten serwis można jakoś w własnym zakresie wykonać, jesli sięnie myle chodzi o wymiane jakiejś uszczelki jeśli tak to gdzie można taka dostać lub jeśli nie ja samą to zestaw serwisowy.
Mod Team Puklus Napisano 7 Września 2012 Mod Team Napisano 7 Września 2012 http://www.bike-components.de/bedienungsanleitungen/2011/rockshox/forks/rockshocks_technical-manual2007.pdf możesz sie wspomagać filmikami z YT. Uszczelki możesz kupić oryginały na gruby pieniądz lub sobie dosztukować
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.