niko3232 Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Witam, jako że zbliża się zima a w moich terenach jazda zimą na kolarce jest raczej nie możliwa jestem zmuszony do odstawienia swojego rowerku do garażu. I oto mam pytanie: czy spuszczać powietrze z opon? i jak ogólnie zabezpieczyć kolarkę na stanie w garażu. Wszystkich zapaleńców pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz ! la vuelta espana 2012 !, alberto contador !
bemol14 Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 powietrze spuść ale nie do samego kapcia żeby opona się nie odkształciła. Przerzutki ustaw na najmniejszych koronkach
marekw Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 jak masz bardzo wilgotny garaż, to cały napęd posmaruj jakimkolwiek olejem - żeby się nie okazało, że na wiosnę masz wszędzie rudą
lajtspid Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 I przykryj sprzęt jakimś starym prześcieradłem. Oby nie folią - bo będzie się gromadzić wilgoć.
tomkaz016 Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 też się dołacze do tematu . Kupiłem kolarke w tym roku i prawdopodobnie spędzi zime w ocieplonym garażu . Wpadłem na pomysł że zdejme łańcuch na zime żeby sobie spreżyny się nie rozciągały , zrzuce na najniższe biegi i upuszcze trochę ciśnienia tak do 1.5 bara żeby tylko stał w górze a nie opierał się na rajfach . Jakie dodatkowe czynnosci można poczynić . ?
lajtspid Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 upuszcze trochę ciśnienia tak do 1.5 bara żeby tylko stał w górze a nie opierał się na rajfach . Jakie dodatkowe czynnosci można poczynić . ? To nie motocykl, tylko lekka szosa, ale myślę że warto co jakiś czas przestawic położenie kół w inną pzocyję, tak żeby nie odgniatały przez cała zimę jednego fragmentu opon.
tomkaz016 Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 Myslalem jeszcze zeby wziasc go do piwnicy jak bedzie miesce . Wtedy poloze go do gory nogami i bedzie spokoj
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.