piterek321 Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 witam serdecznie Planuje zakup nowych opon, najlepiej drutowanych do xc. Nie wiem jakie byłyby dobre, rozważam x-kingi. Bardzo proszę o pomoc. pozdrawiam
Michauuu Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 Temat jak studnia bez dna ;( W jakich warunkach jeździsz? Sucho? Mokro? Temat jak studnia bez dna ;( W jakich warunkach jeździsz? Sucho? Mokro?
piterek321 Napisano 2 Września 2012 Autor Napisano 2 Września 2012 jeżdże w zróżnicowanych warunkach i oczywiście dojazdy do górskiego szlaku
artex232 Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Polecam opony schwalbe nobby nic, mam je w rowerze od 1 roku i sprawują się super, błoto piasek ze wszystkim dadzą sobie rade a co najważniejsze są lekkie i szybko się nie ścierają Kupowałem 2 opony za 210 zł w rowerowym na allegro powinny być trochę tańsze .
Spekulant Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Polecę swój własny set: przód hutchinson toro 2.15 (bardzo dobry na zjazdach i w mokrym terenie, nieźle też trzyma na zakrętach i jest stosunkowo lekki jak na drut), tył: hutchinson python 2.0 (małe opory toczenia, szybka i wytrzymała opona). Komplet w drucie można znaleźć za około 120 zł.
Sol Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 jeżdże w zróżnicowanych warunkach i oczywiście dojazdy do górskiego szlaku A tam co, zsiadasz? Każdy będzie polecał coś innego, więc temat niewiele wniesie. Jeżeli upatrzyłeś X-kingi, bierz. Dobre do xc, dość uniwersalne i stosunkowo szybkie. Od siebie też polecę Nobby Nic, ale jeżeli jeździsz głównie po ubitym na tył wystarczy Ralph.
piterek321 Napisano 3 Września 2012 Autor Napisano 3 Września 2012 dziękuje za odpowiedzi ale mam jeszcze pytanko czy nobby nic się nadadzą na dość ostre podjazdy najeżone kamieniami?
Tomash Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Nadają się, to dobre opony do jazdy w zróżnicowanym terenie, ale znikają na asfalcie jak cukierki wśród dzieci. Ja ostatnio używam Panaracerów Fire XC pro - na razie niewiele przejechane, bo ok. 200km w terenie, ale nie ma na nich śladów zużycia i dobrze radzą sobie w każdych warunkach.
piterek321 Napisano 4 Września 2012 Autor Napisano 4 Września 2012 nigdy nie próbowałem zwijanych i jakoś nie mogę się przekonać a słyszałem też że mają tendencje do strzelania A które z tych dwóch: x-kingi czy nobby nic sprawdzą się lepiej na drodze bo też będę nimi śmigał po drodze takie dojazdy do szkoły, w góry itp.
wojtas7 Napisano 4 Września 2012 Napisano 4 Września 2012 jak juz wydajesz po 100zl za opone to doloz kilkanascie zl i kup zwijane, masa rotujaca daleko od piasty ma duze znaczenie na przyspieszeniu... polecam uniwersalne opony albo pythony albo geax saguaro, daja rade praktycznie we wszystkich warunkach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.