migajek Napisano 1 Września 2012 Napisano 1 Września 2012 Cześć, mam korbe Truvativ X-FLOW, tak jak w temacie - przy pedałowaniu (pod obciążeniem) skrzypi przez około ćwierć obrotu - zawsze zaczyna w tym samym położeniu korby (lewy pedał u góry, prawy na dole), stąd założenie że chodzi właśnie o korbę. I, co ciekawe, tylko gdy łańcuch jest na najmniejszej koronce. Pedały można wyeliminować bo zupełnie nowe, zresztą odkąd zaczęło skrzypieć jest to trzeci komplet pedałów. Na pewno nie chodzi też o obcieranie łańcucha o prowadnicę w przedniej przerzutce, bo występuje niezależnie od tylnej koronki (zresztą słychać jak na skrajnym dodatkowo lekko obciera) suport - stosunkowo nowy, ale nie wykluczam że to jego wina - zmieniany w serwisie "na szybko" i nawet nie spytałem co wsadzili ... jakie macie sugestie, co sprawdzić by zdiagnozować przyczynę?
Mod Team Puklus Napisano 1 Września 2012 Mod Team Napisano 1 Września 2012 Dokręć ramiona na początek.
PoleK Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 jeśli przednia przerzutka jest za nisko, a korba na kwadrat (na którym korba po jakimś czasie nie chodzi "prosto") to może trzeć o przerzutkę niezależnie od tego na której zębatce będzie z tyłu;) Sprawdź organoleptycznie czy nie trze.
Mod Team Puklus Napisano 2 Września 2012 Mod Team Napisano 2 Września 2012 na którym korba po jakimś czasie nie chodzi "prosto" Co przez to rozumiesz?
Wazaa Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Pedały można wyeliminować bo zupełnie nowe To, że pedał jest nowy, nie musi oznaczać, że nie może skrzypieć. Kiedy kupiłem swoje, po paru dniach zaczęło coś piszczeć i oczywiście, pedały brałem pod uwagę, jako ostatnie – bo przecież nowe, więc powinny być dobrze nasmarowane. Kiedy je rozkręciłem, okazało się, że mają łożyska ślizgowe i rzeczywiście, smaru było od groma na całej osi pedału, ale w miejscu tarcia pedała z ośką, od strony korby, było sucho jak pieprz. Widać, robotnik w fabryce, który je składał, większą uwagę przykładał do ilości, jaką wypuści, niż do jakości swojej pracy. Wystarczyło poprawić jego robotę i przestało piszczeć, skrzypieć i rzęzić. Na najmniejszej koronce z tyłu, nacisk nogi jest największy, dlatego, jeśli współpracujące części mogą ocierać o siebie, to właśnie podczas działania największych sił.
PoleK Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 Co przez to rozumiesz? normalnie, przypatrz sie korbie na kwadrat po paru k km, i paru ostrzejszych zjazdach, nie będzie się już kręcić idealnie prosto
Mod Team Puklus Napisano 2 Września 2012 Mod Team Napisano 2 Września 2012 No nie wiem nie wiem moja ma przebieg między 15 a 20 kkm na kwadrat, zdejmowana kilkanaście razy, idelanie prosta ... nakręcić ci filmik ?
Asce Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Kiedyś skrzypiała mi niedokręcona śruba trzymająca blat w korbie. Profilaktycznie sprawdziłbym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.