Skocz do zawartości

[przerzutka przód] a odpowiednia manetka

trops

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mój rower posiada manetki :Shimano Tourney ST-EF65, 7 biegów . Dotychczas korzystałem z fabrycznie zamontowanych przerzutek , przód : Shimano Tourney TZ31 i tył : Shimano Acera M360 . Przerzutka przednia nadaje się do wymiany . W związku z tym chcę zapytać czy mogę zakupić przerzutkę z wyższej półki (wymienić chcę tylko przerzutkę przednią) , acera lub alivio i czy będzie ona bezkonfliktowo działać na moich manetkach . Drugie pytanie , czy te manetki nie będą ograniczały tej przerzutki . Dodam jeszcze , że w przyszłości myślę również o wymianie przerz tylnej ,dlatego fajnie byłoby móc wymienić przednią na coś lepszego skoro i tak jest to niezbędne .

Dziękuję i pozdrawiam

Napisano

Z przerzutką przednią nie ma problemu ... założysz i będzie działać ...

Przy przedniej przerzutce trudno mówić o ograniczaniu przerzutki ... przód nie musi być tak precyzyjny jak tył ...

Z tyłem to inna sprawa ... manetki Shimano nie pracują z przerzutkami Sram, zwykłe manetki Shimano nie działają z przerzutkami Dyna Sys (też od Shimano), tylko niektóre manetki Sram działają z Shimano ...

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...