Skocz do zawartości

[odzież] Endura Hummvee

Amok

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałbym zamówić sobie spodenki i koszulkę Endura Hummvee tylko nie wiem jaki rozmiar dobrać. Może użytkownicy tej odzieży mogliby mi coś podpowiedzieć. :)

Mam 179cm wzrostu, waga 67kg, w klatce piersiowej 98cm, w pasie 83cm, generalnie jestem dość szczupły. Ze spodenkami nie będzie raczej problemu, myślę że M (48) będą odpowiednie (mam mały tyłek). Problem jest z koszulką. Na co dzień noszę koszulki w rozmiarze L, ale są one dość luźne, chociaż niektóre po praniu zrobiły sie takie na styk. Odzież rowerowa powinna chyba bardziej przylegać do ciała, także zastanawiam sie czy rozmiar M nie byłby lepszym wyborem. Boję się tylko, że będzie trochę ciasna w klatce, za krótka i może krepować ruchy. Mierzyłem rożne koszulki, Endury niestety nie miałem okazji i większość M-ek była na styk, niektóre były za wąskie, niektóre pasowały całkiem nieźle. Jak założę L-kę, to mam więcej materiału pod pachami, który troche lata czyt. koszulka jest luźniejsza i gorzej dopasowana.

Jak myślicie wziąć L-kę, która będzie pewnie trochę powiewać czy zaryzykować z tą M-ką? Musze zamówić przez internet i nie chciałbym później odsyłać z reklamacją. :<

Rozmiary tych koszulek wyglądają tak:

KOSZULKA HUMMVEE M

Obwód u dołu: 108cm

Obwód pod pachami: 110cm

Długość tył: 80cm

KOSZULKA HUMMVEE L

Obwód u dołu: 112cm

Obwód pod pachami: 114cm

Długość tył: 82cm

Pozdrawiam

Napisano

Brałbym rozmiar L , ten model koszulki nie ma być dopasowany ma lużniejszy krój.

Przy moich 190 cm wzrostu 110 w klatce noszę xl i leży idealnie.

Napisano

Bierz M-ke. Ja przy 186cm i 81kg nosze L i jest troche luzna. Zdaje sobie sprawe ze taki jest po prostu kroj, ale duzo lepiej lezala jak mialem 85-87kg, teraz mam wrazenie jakby troche wisiala :)

Napisano

Uważaj też na spodenki. Chyba że je gdzieś mierzyłeś. Ale jeśli bazujesz na ich tabeli wymiarów to nie ma się ona nijak do rzeczywistości. Ja się idealnie wpasowywałem w L-kę. Jak spodenki przyszły okazało się że ten rozmiar całkowicie i nawet na siłę się nie nadaje dla mnie. Były za małe.

Napisano

178 cm wzrostu, ok. 83 w pasie, klatka ok. 96 cm - koszulkę wziąłem M bez mierzenia w sklepie internetowym i leży bardzo dobrze, w L-ce chyba bym zginął.

Spodenki i bluzę Jetstream też M i miałem już tutaj wątpliwości. Spodenki troszkę mnie uciskają w pasie bo mają ściągacz, wkładka też nie wiem czy nie lepiej jakby była ciut większa. Bluza jest dosyć obcisła i przylegająca, a założona na koszulkę odrobinę krępuje.

Także, koszulke na pewno M, spodenki weź w obu rozmiarach i niech sklep na własny koszt odbierze te niewłaściwe.

Napisano

Spodenki noszę na co dzień w rozmiarze S/M, także M-ki powinny być dobre biorąc pod uwagę, że będę miał jeszcze wkładkę.

Z koszulką to nie wiem... kusi mnie ta M-ka, nie latałaby jak szalona, ale boje się, że będzie mi krepowała ruchy i może być za krótka. L-ka będzie na bank luźna, nie wiem czy chcę jeździć z takim żaglem. M-ki już mierzyłem i niektóre były całkiem niezłe, chociaż paru nie mogłem ściągnąć, takie były ciasne. :P

W sumie mam podobne wymiary jak twoje kris77, skoro M-ka Ci pasuje, to może warto zaryzykować. W tych co mierzyłem denerwowało mnie to, że były takie napięte na klacie i w okolicach pach.

Czy po praniu nic się z taką koszulką nie stanie? Bo jak wezmę M i się skurczy, to będzie smutek.

Napisano

Ja się nie czuję w niej skrępowany. Może przy L-ce rękawki byłyby nieco inaczej skrojone (szersza w barkach), ale nie czuję jakiegoś dyskomfortu. Za krótka na pewno nie będzie - z przodu sięga mi po kość łonową ,z tyłu zakrywa niemal całkiem tyłek (w końcu taki ma krój - rowerowy) Prałem za pierwszym razem w rękach, za drugim dwa dni później w pralce przy 30 st. i nie wydaje mi się żeby zmalała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...