Skocz do zawartości

[amortyzator]Marzocchi 33 LO R.C zmiękczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Posiadam amortyzator jak w temacie i nie wiem gdzie i jaki olej mam wlać by poprawić jego prace.

Odkręciłem na prawej komorze górną nakrętkę i tam jest sprężyna i coś białego na dole .A w lewej komorze jest Lockout lecz tej komory nie otwierałem.

Do której komory mam wlać olej i czy mineralny czy jeszcze inny ?

Z góry dzięki za pomoc.

http://www.rowerowysklep.pl/czesci-amortyzatory-amortyzatory-przednie-amortyzator-marzocchi-33-lo-100mm-r.c.-manetka-o_l_184_3239.html tutaj link do amortyzatora

Napisano

Gregorio F.H. - MARZOCCHI tabela poziomów oleju 2010

W obydwu goleniach według tej rozpiski masz smar stały. Z zalewaniem byłbym więc ostrożny, tymbardziej że np. w Mx Comp'ach tłumiki potrafiły marudzić po zalaniu. Jak już to może jakieś 50 ml dla polepszenia smarowania, jak nie poczujesz różnicy to dopiero zwiększać ;)

W moim Mx Pro leje się po 130 ml na goleń - i to jest dopiero prawdziwy Marcok.

Olej najlepiej 5 W - Motul, Motorex czy inne do zawieszeń polecane na forum.

Napisano

a na co miałoby pomóc te 50ml oleju w lagach co?:)

wg mnie mozesz zamienić smar na 15-20ml oleju, ale na prace Ci to nie wpłynie za bardzo, nie wiem co ludzie widzą w zalewaniu, chyba PLACEBO.

tam jest w środku chyba spręzyna + na kawałku elastomer... wymień to na długą sprężynę, zyskasz na czułości, a jak będzie odpowiednio miękka to...oczywiste co sie stanie;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...