Skocz do zawartości

[Łańcuch] Strasznie lata

ProkopPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam rower Kross Sign DS, jeżdże nim we Freeride czasem Downhill i mam taki problem. Otóż gdy ląduje z jakiejś hopy to strasznie mi lata łańuch, czasem nawet spada ;/. Irytuje mnie to bo pare kolegów ma Giant Brass 1 i nie mają tego problemu, mają oni napinacze. Czy można na przykład skrócić łańcuch o 2 ogniwa albo jakoś napiąć przerzutkę czy trzeba wymyśleć coś innego?

Napisano

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem wiadomo byłby napinacz ;P

Ale jeśli takowego nie masz nie zrobisz albo nie kupisz to skróć łańcuch ale wydaje mi się, że o 1 ogniwo....No chyba, że masz naprawdę baardzo luźno ten łańcuch w co trochę wątpię :D

Napisano

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem wiadomo byłby napinacz ;P

Ale jeśli takowego nie masz nie zrobisz albo nie kupisz to skróć łańcuch ale wydaje mi się, że o 1 ogniwo....No chyba, że masz naprawdę baardzo luźno ten łańcuch w co trochę wątpię :D

Nie aż tak, powinno jedno starczyć a napinacza nie mam bo jak mam dwie zębatki z przodu.

Napisano

no to wyrzucasz przerzutkę, manetkę, i jeden blat z korby, zakładasz napinacz i po problemie :)

we fr i dh biegi z przodu nie będą Ci potrzebne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...