ProkopPL Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Witam, mam rower Kross Sign DS, jeżdże nim we Freeride czasem Downhill i mam taki problem. Otóż gdy ląduje z jakiejś hopy to strasznie mi lata łańuch, czasem nawet spada ;/. Irytuje mnie to bo pare kolegów ma Giant Brass 1 i nie mają tego problemu, mają oni napinacze. Czy można na przykład skrócić łańcuch o 2 ogniwa albo jakoś napiąć przerzutkę czy trzeba wymyśleć coś innego?
rkopec16 Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 daj do niego jakiś napinacz o ile jeszcze nie masz.
wojszat95 Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Myślę, że najlepszym rozwiązaniem wiadomo byłby napinacz ;P Ale jeśli takowego nie masz nie zrobisz albo nie kupisz to skróć łańcuch ale wydaje mi się, że o 1 ogniwo....No chyba, że masz naprawdę baardzo luźno ten łańcuch w co trochę wątpię
ProkopPL Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Napisano 27 Sierpnia 2012 Myślę, że najlepszym rozwiązaniem wiadomo byłby napinacz ;P Ale jeśli takowego nie masz nie zrobisz albo nie kupisz to skróć łańcuch ale wydaje mi się, że o 1 ogniwo....No chyba, że masz naprawdę baardzo luźno ten łańcuch w co trochę wątpię Nie aż tak, powinno jedno starczyć a napinacza nie mam bo jak mam dwie zębatki z przodu.
rkopec16 Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 no to wyrzucasz przerzutkę, manetkę, i jeden blat z korby, zakładasz napinacz i po problemie we fr i dh biegi z przodu nie będą Ci potrzebne
Fenthin Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Poza tym istnieją napinacze pod dwa blaty.
ProkopPL Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Napisano 27 Sierpnia 2012 Poza tym istnieją napinacze pod dwa blaty. No są, np. TRUVATIV SHIFTGUIDE. Czy ktoś na nim jeździł i czy poleca?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.