Skocz do zawartości

[1300]Kands 1300 i Unibike Fusion

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3.0 to najniższa z grup SRAMa.

To prawda,ale pięknie działająca na poziomie Alivio.Z jednym zastrzeżeniem,Sram nie boi się terenu,działa płynnie również tam,w przeciwieństwie do Alivio i słabszych grup Shimano.Przerzutek Srama nie można przyrównać bezpośrednio do przerzutek Shimano.Najsłabsza grupa Srama stoi na wyższym poziomie od najsłabszej grupy Shimano.Shimano w terenie,w słabszych grupach,to lipa.

Napisano

Dzisiaj chyba kupię Kellysa Quartza 2011 lub Kansa 1300.

Diękuję za pomoc w wyborze, zamówiłęm Kellys Quartz, jak dojdzie dam znać.

Napisano

To prawda,ale pięknie działająca na poziomie Alivio.Z jednym zastrzeżeniem,Sram nie boi się terenu,działa płynnie również tam,w przeciwieństwie do Alivio i słabszych grup Shimano.Przerzutek Srama nie można przyrównać bezpośrednio do przerzutek Shimano.Najsłabsza grupa Srama stoi na wyższym poziomie od najsłabszej grupy Shimano.Shimano w terenie,w słabszych grupach,to lipa.

Jakoś tak ogólnikowo piszesz, a nie chciałbym aby później każdy sądził, że Sram jest lepszy od Shimano.Masz jakieś poparcie tych słów w linkach bądź w testach ?

Napisano
nie chciałbym aby później każdy sądził, że Sram jest lepszy od Shimano.Masz jakieś poparcie tych słów w linkach bądź w testach ?

Nie można porównywać wprost,która firma lepsza.Porównałem grupę Srama 3.0 do grupy Shimano Alivio lub Acera. Przerzutki Shimano,poniżej grupy Acera,nie nadają się do rowerów mtb.Takie jest moje zdanie.Z resztą grupy Acera i Alivio,w terenie też słabo sobie radzą.

Testowałem i testuję rowery z osprzętem Shimano i Srama.Jeden z nich,to Romet Rambler disc.Model ma przerzutki Srama 3.0,krytykowane przez Tadzia(chyba nie pojęcia co pisze).Przerzutki Srama mają silniejsze sprężyny od Shimano,przez co łańcuch jest bardziej napięty,a całość napędu płynniej pracuje.Przerzutki tylne mają mniejszą tendencję do odchyleń w stosunku do shimano,niższych grup.Drugim rowerem jest Kross V6 z osprzętem Shimano.Przednia przerzutka Alivio,tylna Acera.Jadąc w terenie tylna przerzutka skacze,jak oszalała,a z nią łańcuch.Do tego wszystkiego rama Krossa jest,delikatnie mówiąc mało sztywna,w terenie to poważna wada.Mogę mieć tylko nadzieję,że ramy Krossa z tego roku i nowsze są sztywniejsze.

Przerzutek Srama jeszcze nie regulowałem(nie było takiej potrzeby),za to tylną Acerę już trzy razy.Oba rowery użytkuję trzeci sezon.

Napisano

Model ma przerzutki Srama 3.0,krytykowane przez Tadzia(chyba nie pojęcia co pisze

Haha, znajdź mi chociaż jedno słowo nieprawdy, które napisałem o tych przerzutkach :P

Napisano · Ukryte przez Fenthin, 2 Września 2012 - Spam
Ukryte przez Fenthin, 2 Września 2012 - Spam

sprzedam kands maestro rama 21 cali...jak nowy

Napisano · Ukryte przez Fenthin, 2 Września 2012 - Brak powodu
Ukryte przez Fenthin, 2 Września 2012 - Brak powodu
sprzedam kands maestro rama 21 cali..

Co ten post wnosi do tematu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...