Tadeus Napisano 28 Sierpnia 2012 Napisano 28 Sierpnia 2012 2i regulaminu http://www.forumrowe...grupy-osprzetu/ 3.0 to najniższa z grup SRAMa.
SunTitan Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Napisano 28 Sierpnia 2012 Dobry jest ten Kross? refresh http://tablica.pl/oferta/kellys-magic-17-5-ID1nYpX.html - a ten? jak go oceniacie? a http://www.salon-rowerowy.pl/rower-kellys-quartz-black-2011-transport-gratis-p-823.html ??? Jeżeli wezmę ramę 15,5, to czy jazda będzie nie wygodna?
nemo2009 Napisano 28 Sierpnia 2012 Napisano 28 Sierpnia 2012 3.0 to najniższa z grup SRAMa. To prawda,ale pięknie działająca na poziomie Alivio.Z jednym zastrzeżeniem,Sram nie boi się terenu,działa płynnie również tam,w przeciwieństwie do Alivio i słabszych grup Shimano.Przerzutek Srama nie można przyrównać bezpośrednio do przerzutek Shimano.Najsłabsza grupa Srama stoi na wyższym poziomie od najsłabszej grupy Shimano.Shimano w terenie,w słabszych grupach,to lipa.
SunTitan Napisano 29 Sierpnia 2012 Autor Napisano 29 Sierpnia 2012 Dzisiaj chyba kupię Kellysa Quartza 2011 lub Kansa 1300. Diękuję za pomoc w wyborze, zamówiłęm Kellys Quartz, jak dojdzie dam znać.
kaeres Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 To prawda,ale pięknie działająca na poziomie Alivio.Z jednym zastrzeżeniem,Sram nie boi się terenu,działa płynnie również tam,w przeciwieństwie do Alivio i słabszych grup Shimano.Przerzutek Srama nie można przyrównać bezpośrednio do przerzutek Shimano.Najsłabsza grupa Srama stoi na wyższym poziomie od najsłabszej grupy Shimano.Shimano w terenie,w słabszych grupach,to lipa. Jakoś tak ogólnikowo piszesz, a nie chciałbym aby później każdy sądził, że Sram jest lepszy od Shimano.Masz jakieś poparcie tych słów w linkach bądź w testach ?
nemo2009 Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 nie chciałbym aby później każdy sądził, że Sram jest lepszy od Shimano.Masz jakieś poparcie tych słów w linkach bądź w testach ? Nie można porównywać wprost,która firma lepsza.Porównałem grupę Srama 3.0 do grupy Shimano Alivio lub Acera. Przerzutki Shimano,poniżej grupy Acera,nie nadają się do rowerów mtb.Takie jest moje zdanie.Z resztą grupy Acera i Alivio,w terenie też słabo sobie radzą. Testowałem i testuję rowery z osprzętem Shimano i Srama.Jeden z nich,to Romet Rambler disc.Model ma przerzutki Srama 3.0,krytykowane przez Tadzia(chyba nie pojęcia co pisze).Przerzutki Srama mają silniejsze sprężyny od Shimano,przez co łańcuch jest bardziej napięty,a całość napędu płynniej pracuje.Przerzutki tylne mają mniejszą tendencję do odchyleń w stosunku do shimano,niższych grup.Drugim rowerem jest Kross V6 z osprzętem Shimano.Przednia przerzutka Alivio,tylna Acera.Jadąc w terenie tylna przerzutka skacze,jak oszalała,a z nią łańcuch.Do tego wszystkiego rama Krossa jest,delikatnie mówiąc mało sztywna,w terenie to poważna wada.Mogę mieć tylko nadzieję,że ramy Krossa z tego roku i nowsze są sztywniejsze. Przerzutek Srama jeszcze nie regulowałem(nie było takiej potrzeby),za to tylną Acerę już trzy razy.Oba rowery użytkuję trzeci sezon.
Tadeus Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Model ma przerzutki Srama 3.0,krytykowane przez Tadzia(chyba nie pojęcia co pisze Haha, znajdź mi chociaż jedno słowo nieprawdy, które napisałem o tych przerzutkach
marco68 Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 · Ukryte przez Fenthin, 2 Września 2012 - Spam Ukryte przez Fenthin, 2 Września 2012 - Spam sprzedam kands maestro rama 21 cali...jak nowy
nemo2009 Napisano 2 Września 2012 Napisano 2 Września 2012 · Ukryte przez Fenthin, 2 Września 2012 - Brak powodu Ukryte przez Fenthin, 2 Września 2012 - Brak powodu sprzedam kands maestro rama 21 cali.. Co ten post wnosi do tematu?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.