Skocz do zawartości

[napęd] przerzutka tył deore nie moge wyregulowac przeskakuje

Skrillex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Posiadam w rowerze Cube LTD Team przerzutke Shimano deore . Kaseta 9 rzędów . Wszystko chodziło dobrze . Zdecydowałem wymienic linke tylnej przerzutki . Stara była w nie za dobrym stanie . I teraz mam właśnie problem z regulacją . Jak daje z dwójki na trójkę to odrazu wbija czwórka . Próbowałem wszystkiego . Jak zrobiłem tak że wskakuje trójka to potem np przeskakuje z ósemki odrazu na dziewiątkę lub ciężko spada z jedynki na dwójke lub wogóle . Napęd ma ok 3.5 tyś przebiegu . Nie wiem co to może byc . Pancerze nasmarowałem .

Licze na waszą szybką pomoc :)

Napisano

Pewnie zamontowałeś nowa linkę a o świeżym nowym pancerzu zapomniałeś i stąd te cyrki. Wymień też pancerz lub ostatecznie przesmaruj. Wystarczy tylko ostania cześć ta na samym dole.

Wszystko powinno wrócić do normy jak wykonasz to co napisałem.

Pzdr :teehee:

• Mod Team
Napisano
Tzn ? Jest poprawnie . Nigdzie nie wadzi ani nic z tych rzeczy .

Miałem na myśli poprawność podpięcia linki do przerzutki.

Ponizej poprawne podpięcie linki w Deore Shadow

shimano_deore_rd_600.jpg

i w zwykłej

Shimano_Deore_Rear_Derailleur.JPG

• Mod Team
Napisano

Mi tak moj X9 robi jest jest totalnie rozregulowany :D mimo to większość działa ok ( jak na inne grupy nawet idealnie) ale w niektórych momentach wyczynia cuda.

Napisano

Dzieki wielki durnykot mialem zamocowaną źle linke . Jakoś poprzeplataną XD

Dzieki jeszcze raz . Dzieki temu moge już spokojnie startowac w maratonie :)

Napisano

Ja na twoim miejscu zrobiłbym jak mój kolega on rozwalił przerzutkę tylną i zamontował nową ale mu przeskakiwała i ogólnie nie mógł jej wyregulować oddał do serwisu i za 20zł ma pięknie wyregulowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...