ArgosKugel Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Cześć prosił bym o opinie , najchętniej użytkowników byłych / obecnych dizęki Sztyca carbon Bontrager Race XXX 31.6 x 400mm 160g (2567751572) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Michauuu Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 A nie lepsza byłaby KCNC Ti pro lite? Pozdr
yeti1232 Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 Ta sztyca to na 100% podróbka, ale jest to to samo co Hylix a ten ma dobre opinie więc ja bym brał. KCNC pękają....
tobo Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 To starszy model (starsze malowanie tej sztycy), więc niekoniecznie musi to być podróbka. Bonti na rynku wtórnym nie ma wysokich cen. Wg mnie bardzo dobre mocowanie siodła, nigdy nie miałem z nim problemu. Sztyca w rozmiarze 31,6/400 nie waży 160 gram. Tyle waży 27,2 w najkrótszej opcji. Kcnc pęka? No może, moja jednak jest w użyciu 5 rok.
jasskulainen Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 pekac nie peka, ale samo mocowanie siodelka w kcnc sprawia problemy ja kcnc szybko sprzedalem
ArgosKugel Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Napisano 23 Sierpnia 2012 To starszy model (starsze malowanie tej sztycy), więc niekoniecznie musi to być podróbka. Bonti na rynku wtórnym nie ma wysokich cen. Wg mnie bardzo dobre mocowanie siodła, nigdy nie miałem z nim problemu. Sztyca w rozmiarze 31,6/400 nie waży 160 gram. Tyle waży 27,2 w najkrótszej opcji. Kcnc pęka? No może, moja jednak jest w użyciu 5 rok. Trochę mi ulżyło bo jak gamoń dałem się nabrać na wagę zapominając o marketingowych sztuczkach producentów / sprzedawców, polegających na podawaniu wagi dla innej średnicy i długości , tego samego produktu kliknąłem Kup Teraz,zamiast najpierw pytać potem kupować :] .Dodatkowo na MTB review przeczytałem kilka opinii według których to mocowanie siodła stanowi wręcz wadę konstrukcyjną/projektową, ludzie pisali że się luzuje, stwarza za zagrożenie , etc na szczęście jestem stosunkowo lekki 65 kg ;] ,
tobo Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Trochę mi ulżyło bo jak gamoń dałem się nabrać na wagę zapominając o marketingowych sztuczkach producentów / sprzedawców, polegających na podawaniu wagi dla innej średnicy i długości , tego samego produktu kliknąłem Kup Teraz,zamiast najpierw pytać potem kupować :] .Dodatkowo na MTB review przeczytałem kilka opinii według których to mocowanie siodła stanowi wręcz wadę konstrukcyjną/projektową, ludzie pisali że się luzuje, stwarza za zagrożenie , etc na szczęście jestem stosunkowo lekki 65 kg ;] , Pracuję w sklepie treka, tych sztyc przechodzi w rowerach przez moje ręce setki rocznie (składanie rowerów i serwis). Dwa razy w ciągu trzech lat (sztyce z tym mocowaniem posiadają wszystkie wyższe modele szos od klasy średniej w górę oraz wiele rowerów mtb) siodło nie trzymało poziomu podnosząc nos do góry. Dwa razy miałem styczność z zapieczonym jarzmem - ale to skutek soli i deszczu. Wg mnie to bardzo dobre rozwiązanie, bardzo łatwe w obsłudze.
ArgosKugel Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Napisano 30 Sierpnia 2012 to ile ona waży realnie ? Jeszce nie wiem czekam na packę koleś wysyła z US&A;] jednak według weightweenes 230g (ale nie wiem czy to ten sam rok produkcji jest jeszcze wersja 190g), jak tylko przyjdzie rzucam na wagę ;] dam znać Pracuję w sklepie treka, tych sztyc przechodzi w rowerach przez moje ręce setki rocznie (składanie rowerów i serwis). Dwa razy w ciągu trzech lat (sztyce z tym mocowaniem posiadają wszystkie wyższe modele szos od klasy średniej w górę oraz wiele rowerów mtb) siodło nie trzymało poziomu podnosząc nos do góry. Dwa razy miałem styczność z zapieczonym jarzmem - ale to skutek soli i deszczu. Wg mnie to bardzo dobre rozwiązanie, bardzo łatwe w obsłudze. Również w przypadku MTB/XC ? (maratony) i jeszcze jedno pytanie co myślisz o mocowaniu tej sztycy , czy myślisz ze bede potrzebował jakiegoś specjalnego zacisku ?Rama (aluminium Gary Fisher HKEK 2002), ew , tej śmiesznej pasty ?
redbull1 Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 ja zamiast tej sztycy kupił bym jakieś alu ,pewniejsze to niż ten ala carbon
tobo Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Jeszce nie wiem czekam na packę koleś wysyła z US&A;] jednak według weightweenes 230g (ale nie wiem czy to ten sam rok produkcji jest jeszcze wersja 190g), jak tylko przyjdzie rzucam na wagę ;] dam znać Również w przypadku MTB/XC ? (maratony) i jeszcze jedno pytanie co myślisz o mocowaniu tej sztycy , czy myślisz ze bede potrzebował jakiegoś specjalnego zacisku ?Rama (aluminium Gary Fisher HKEK 2002), ew , tej śmiesznej pasty ? To mocowanie jest (ten typ) także w sztycach aluminiowych bontragera. Użytkują je zarówno ludzie o niewielkiej wadze jak i spore klocki. Jak pisałem - oryginalne bontragery (nie wiem na 100 procent czy taka jest ta sztyca w aukcji) są jednymi z najmniej awaryjnych części tego producenta. Konieczność użycia pasty zależy od wielu rzeczy: dokładności spasowania sztyca - rama, jakość i siła chwytu zacisku, masa jeżdźca. Pasta może jest śmieszna ale pozwala oszczędzić wszystkie elementy w newralgicznym miejscu, zredukować siły dokręcania itd.
ArgosKugel Napisano 5 Września 2012 Autor Napisano 5 Września 2012 to ile ona waży realnie ? Jestem zaskoczony pozytywnie , realna waga tej sztycy wynosi 170 gr , całkiem przyzwoity wynik jak na ta średnicę długość mocowanie , sprawia problemy ale nie przesadzał bym z tym , da się przyzwyczaić , ogólnie mogę powiedzieć że jestem zadowolony ;] Ps: nie potrafię powiedzieć czy jest to podróba czy oryginał , niemniej jeśli podróba to wysokiej klasy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.