phill86 Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam, Dziś zająłem się konserwacją łańcucha w moim Krossie level a4 (2008) i zauważyłem, że kaseta porusza się trochę w stosunku do piasty (nie jest równoległa w czasie obrotu). Wygląda to jak rozcentrowana obręcz tyle że w skali mikro. Po naciśnięciu na zębatki wyczuwa się luz, choć niewielki. Moje pytanie brzmi: czy to dopuszczalne, czy natychmiast należy z tym coś zrobić? Jeśli trzeba działać to czy dam radę sam (na bike'ach nie znam się, ale nia mam też dwóch lewych rąk)? Jeśli dam radę sam to proszę dodatkowo o w miarę przejrzysty opis czynności. Za odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam!
Qamal Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 masz luz na kasecie bo sie rozpadla czy luz na bebenku? na tym opiera sie kaseta jesli masz maly luz na bebenku to nic sie nie stanie
phill86 Napisano 22 Sierpnia 2012 Autor Napisano 22 Sierpnia 2012 Kaseta się rusza cała. Nie wiem czy się rozpada... choć szczerze wątpie bo rower był jeżdżony sporadycznie i ma tak ze 0,6kkm przebiegu li tylko . To co nie przejmować się? Nie wiem czy na bębenku.
mi9el Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 a czy nie jest tak, że niektóre zęby koronek sprawiają wrażenie wygiętych w stronę koła, a inne w przeciwnym kierunku? zęby kaset są tak frezowane, aby ułatwić zazębianie i wyzębianie łańcucha (czyt. dalej zmianę przełożeń), i to może sprawiać wrażenie jakby kaseta się ruszała w trakcie obracania. minimalny luz jest dopuszczalny, natomiast jeśli koronki będą bardzo pokrzywione, to łańcuch będzie bardzo głośno pracował (momentami jakby chciał zeskoczyć z zębatki na sąsiednią), lub w ekstremalnym przypadku sam zmieniał przełożenie
phill86 Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Napisano 23 Sierpnia 2012 Kaseta się rusza ewidentnie. Czy jest zużyta nie wiem... Zaprowadzę dziś rower do serwisu i się dowiem co i jak.
rzezniol Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 Jak dobrze interpretuje to co napisałeś czyli w czasie obrotu koła kaseta ci się "buja" na boki to jest to normalny objaw. Bardzo często występuje taki efekt w piastach nienajwyższej klasy ... spowodowane jest to niską dokładnością wykonania piasty w procesie produkcyjnym. Luz tu są 2 możliwości ... Możesz mieć luz spowodowany niedokręceniem kasety do bębenka ... taki luz koniecznie musisz usunąć Możesz mieć luz na łożyskowaniu bębenka - niewielki luz jest jest dopuszczalny . jak nie masz odpowiednich narzędzi to do serwisu musisz się udać tylko w sytuacji niedokręconej kasety ... ja stawiam że wycieczka do serwisu jest zbędna Pozdro
phill86 Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Napisano 23 Sierpnia 2012 Luz tu są 2 możliwości ... Możesz mieć luz spowodowany niedokręceniem kasety do bębenka ... taki luz koniecznie musisz usunąć Możesz mieć luz na łożyskowaniu bębenka - niewielki luz jest jest dopuszczalny . W jaki sposób poznać skąd ów luz pochodzi? Czy mam zdjąć koło i czego szukać? Dodatkowo pytanie: czy taki luz może być przyczyną przeskakiwania łańcucha - samodzielnego zrzucania się biegów? Jeśli nie to jak sprawdzić co jet do zmiany łańcuch czy kaseta? Dodam, że rower jest w bardzo dobrym stanie i ma symboliczny przebieg. Chcę sobie wychuchać wydmuchać wszystko bo zaczynam jeździć coraz więcej...
rzezniol Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 Jak rower ma symboliczny przebieg to powodem przeskakiwania łańcucha może być np. rozregulowana przerzutka, krzywy hak przerzutki. Żeby od takiego luzu przeskakiwał łańcuch to ten luz musiałby być duży nawet bardzo duży. Jak sprawdzić czy luz to bębenek czy niedokręcona kaseta ... Przy niedokręconej kasecie 2 najmniejsze zębatki (bo te zazwyczaj są osobno) powinno się dać przesunąć względem siebie i względem pozostałych zębatek. Pozdro
phill86 Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Napisano 23 Sierpnia 2012 Dzięki wielkie. Zębatki ani drgną zatem to chyba nie problem. Luz jest raczej minimalny. Pozostaje poszukać tych wymienionych przez Ciebie przyczyn. Jak posprawdzać ustawienia i stan wózka nie wiem więc w miarę możliwości proszę o radę. Kliknę plusika, ale na razie reputacje są wyłączone. Pozdro600 i raz jeszcze dzięki.
Alpek Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 Wszystko wszystkim nie chcę się z nikim kłócić, ale jak ma zwykła piastę z tyłu to kaseta się zakręca sama podczas pierwszej jazdy po jej zamontowaniu. Więc musi mieć coś z bębenkiem. Patrzysz czy masz automat krzywy czy nie. Najlepiej jak staniesz za rowerem i kucniesz i wtedy widać czy wózek jest skrzywiony czy prosty.
rzezniol Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 Jak wszystko to wszystko ... Level A4 z 2008 miał napęd 3x9 z kasetą sram PG-950. A jak się zakręca sama to wolnobieg, bębenek jest jako tako zintegrowany z wolnobiegiem więc trudno mówić o problemie z bębenkiem ... tak czy siak nie ma to znaczenia w związku z tym że (patrz wyżej) jest tam kaseta. Co do prostości przerzutki / haka ... płaszczyzna wózka przerzutki musi być równoległa do płaszczyzny koła. Pozdro
Vilq Napisano 24 Sierpnia 2012 Napisano 24 Sierpnia 2012 Masz luz na bębenku. Żaden luz na bębenku nie jest dopuszczalny, trzeba go wyeliminować. Będziesz musiał odkręcić i zdjąć kasete i dokręcić bębenek specjalnym kluczem. http://www.forumrowerowe.org/topic/114491-bebenek-czym-jest-spowodowany-luz-na-bebenku/#entry1081316 Takiego klucza będziesz potrzebował: http://allegro.pl/klucz-do-bebenka-grzechotki-glowki-piasty-shimano-i2558931447.html Luz na bębenku to jest standard w krossach z 2008 roku. Praktycznie wszystkie go mają lub mają go dosłownie po kilku kilometrach. Co do "przeskakiwania" - samodzielnego zrzucania biegów, wyreguluj dokładnie przerzutki, wyczyść manetki od środka, wyczyść przerzutke, sprawdź czy pancerze są nie połamane i czy linka swobodnie się w nich przemieszcza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.