mooozgh Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 piszę w imieniu kolegi, bo problem dotyczy jego roweru Merida Matts. otóż podczas jazdy na najwyższym biegu 3-7, nie wiem dokladnie jaki ma model napedu i ze zwiekszona sila nacisku na pedaly przeskakuje cos i nie mozemy rozgryzc co? w temacie napisalem ze lancuch ale nie jestem do konca pewien, bo problem dotyczy tylko najwyzszego biegu, niezaleznie od predkosci jazdy. na postoju i kreceniu pedalami rekoma problem ten nie wystepuje i nie jestesmy pewni czy problem dotyczy wolnobiegu czy moze suportu? prosze o pomoc i z gory dziekuje!
Grezen Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Myślę ,że to może być rozciągnięty łańcuch. Jeśli jeździł mało na największym blacie to nie zużywał się równo i łańcuch przeskakuje na największych przełożeniach.
Wazaa Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Sprawdź dokładnie wszystkie ogniwa łańcucha, czy któreś się nie rozpięło i nie zahacza o śrubę, którą jest przykręcona przerzutka do haka ramy. Przyglądnij się dokładnie, czy w tym miejscu nie ociera.
Mod Team Puklus Napisano 22 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 22 Sierpnia 2012 Dodaj zdjecia napędu w miare ostre a rozwiąże sie tajemnica.
Vilq Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Kaseta+łańcuch do wymiany. Korba może zostać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.