Skocz do zawartości

[klocki]problem z klockami

MichalVx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A więc tak mam taki problem z klockami hamulcowymi na początku jak kupiłem rower chodziły dobrze można było przeleciec przez kierownice z przodu , a z tyłu tarł normalnie opone a teraz po miesiącu użytkowania coraz słabiej chodzą sąsiad który sie zna powiedział że można jakoś wyrównać te klocki papierem ściernym bo podobno coś tam się zeszkliło czy coś i ja mam takie pytanie czy ktoś kiedyś robił taki zabieg z klockami ? I na jaki czas klocki po takim zabiegu będą mocno hamowały ?

Napisano

Wstaw fotki tych klocków, moim zdaniem : przetrzyj je lekko papierem ściernym + tarcze wyczyść benzyną ekstrakcyjna i powinno hamować o ile klocki nie zużyły się

Napisano

Miałeś zrobić zdjęcia klocków ... a zrobiłeś zacisków.

Zdjęcia klocków fajnie się robi jak są wyjęte z zacisku ;) i wskazane jest aby na fotce była powierzchnia trąca klocka ... ;D

Pozdro

Napisano

Kurde nie mam warunków żeby teraz wyjąć klocki z zacisków ale jutro będę próbować z sąsiadem je wyjąć i przetrzec papierem ściernym dam wam info jak poszło :)

Napisano

A więc tak nic nie musiałem trzeć papierem ściernym tylko tata jakieś kółka pokręcił czy cos na klocku i teraz są lepsze niż na początku dobra ludzie dzięki za wszystkie porady :) temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...