Skocz do zawartości

[Pytanie] Modyfikacje

Crosswind

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ;)

Jakiś miesiąc/2 miesiące temu kupiłem sobie rower.

Jest to MT11 Crosswind

2qxrgo8.jpg

Standardowy, nic nie zmieniałem.

Co mogę zmodyfikować w rowerze, aby jeździło mi się wygodniej?

Nie podam specyfikacji, gdyż niestety się na tym nie znam . ^^'

na razie tylko wiem, że muszę zmienić opony, ponieważ z tego co mi mówili tu na forum, firma Innova jest firmą 'z najniższej półki'

Podpowiecie coś? ;)

@edit.

Pasowałyby do niego błotniki, czy raczej nie za bardzo? ;)

Napisano

Jak dla mnie to opony na maxxis detonator,jakiś fajniejszy amor i pedały zatrzaskowe,ale wszystko zależy od tego ile Możesz wydać...?

To zależy w sumie.

Na początku same opony chciałem kupić, i chciałem wydać do 300zł/parę opon, ale teraz tak sobie myśląc, jeśli chcę go trochę zmodyfikować, to gdzieś opony do 200zł/komplet . Poleciłbyś mi jakiś dobre, tanie amortyzatory? ;)

Napisano

A co to znaczy tani? Do jakiej kwoty? Cena max to 300? 500? 5000? :)

Za 700 mozna juz mieć fajny amorek :)

W sensie tani chodziło mi o 200-300zł ;D

Napisano

A nie mogłeś od razu dołożyć do całego roweru i kupić coś naprawdę dobrego zamiast kupować rower z niskiej półki i modyfikować go? Wyjdzie na to, że amortyzator i opony będzie lepszy od reszty roweru...

Maxxis Detonator to opony prawie tylko na szosę, trzeba najpierw pomyśleć gdzie chcesz nim jeździć :teehee:

• 2 tygodnie później...
Napisano

Nic nie kombinuj z rowerem. Kup sobie światełka (na baterie) i błotniki. Jeździj a jak sie coś zepsuje to wtedy zainwestuj :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...