Skocz do zawartości

[siodło] na chłopa 100kg

pabloce

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Obecnie jeżdżę na "desce" i w papmpersie, ale po 30k czuć wszystko w tyłku, że co chwila muszę wstawać i później 2 dni, żeby usiąść na rower. A tym bardziej jak doły zaliczam i amor mnie podrzuca do góry.

Posiadam rower mtb.

Co byście polecali na szerszy tyłek i trasy - max 70k ?

Napisano

Gdzie jeździsz? :) 30k-30 000 ;) chyba chodzi o 30 km ;) Budżet?

150-170 zł - Jężdże po lasach, polne drogi , szosa

Tak chodziło mi o 30 km :)

Napisano

Od pewnego czasu uporałem się z problemem bolącego tyłka, bynajmniej nie za pomocą pampersa. Dobór siodła, to ciężki temat, ponieważ nie za bardzo możesz przetestować zanim kupisz. Ja mieszkam w Warszawie i gdziała tu taka sieciówka jaką jest Airbike, głownie mają rzeczy specialized-a, a ta właśnie firma w swojej ofercie ma coś takiego jak dobór siodełka pod rozstaw kości. Siadasz na takiej zelowej listewce podnosisz nogi, wstajesz i odciska się tam rozstaw kości, a obok jest miarka i sprzedawca wie już czego Ci szukać. Minusem tego są niebotyczne ceny, ja za swoje dałem 345zł, a bałem się bardzo, że mimo pomiaru wydam tyle kasy i nie przyniesie mi to oczekiwanej ulgi.

Efekt? - najlepiej zainwestowane pieniądze w rower ostatnio, jeszcze z pampersem mogę jechać 4 godziny na rowerze, a czuje się jak na wygodnym samochodowym fotelu! Polecam to wszystkim i nie nie jest to reklama ;)

Napisano
jak doły zaliczam i amor mnie podrzuca do góry.

Stawaj na nogach na wertepach, bedzie wygodniej i bedziesz mial lepsza kontrole nad rowerem. Wystarczy uniesc tylek 1 cm nad siodlo albo chociaz w czesci odciazyc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...