pabloce Napisano 17 Sierpnia 2012 Napisano 17 Sierpnia 2012 Obecnie jeżdżę na "desce" i w papmpersie, ale po 30k czuć wszystko w tyłku, że co chwila muszę wstawać i później 2 dni, żeby usiąść na rower. A tym bardziej jak doły zaliczam i amor mnie podrzuca do góry. Posiadam rower mtb. Co byście polecali na szerszy tyłek i trasy - max 70k ?
Romero Napisano 17 Sierpnia 2012 Napisano 17 Sierpnia 2012 Gdzie jeździsz? 30k-30 000 chyba chodzi o 30 km Budżet?
pabloce Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Napisano 17 Sierpnia 2012 Gdzie jeździsz? 30k-30 000 chyba chodzi o 30 km Budżet? 150-170 zł - Jężdże po lasach, polne drogi , szosa Tak chodziło mi o 30 km
bwbw Napisano 17 Sierpnia 2012 Napisano 17 Sierpnia 2012 Od pewnego czasu uporałem się z problemem bolącego tyłka, bynajmniej nie za pomocą pampersa. Dobór siodła, to ciężki temat, ponieważ nie za bardzo możesz przetestować zanim kupisz. Ja mieszkam w Warszawie i gdziała tu taka sieciówka jaką jest Airbike, głownie mają rzeczy specialized-a, a ta właśnie firma w swojej ofercie ma coś takiego jak dobór siodełka pod rozstaw kości. Siadasz na takiej zelowej listewce podnosisz nogi, wstajesz i odciska się tam rozstaw kości, a obok jest miarka i sprzedawca wie już czego Ci szukać. Minusem tego są niebotyczne ceny, ja za swoje dałem 345zł, a bałem się bardzo, że mimo pomiaru wydam tyle kasy i nie przyniesie mi to oczekiwanej ulgi. Efekt? - najlepiej zainwestowane pieniądze w rower ostatnio, jeszcze z pampersem mogę jechać 4 godziny na rowerze, a czuje się jak na wygodnym samochodowym fotelu! Polecam to wszystkim i nie nie jest to reklama
kurczak2 Napisano 17 Sierpnia 2012 Napisano 17 Sierpnia 2012 jak doły zaliczam i amor mnie podrzuca do góry. Stawaj na nogach na wertepach, bedzie wygodniej i bedziesz mial lepsza kontrole nad rowerem. Wystarczy uniesc tylek 1 cm nad siodlo albo chociaz w czesci odciazyc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.