Skocz do zawartości

[Hamulce tarczowe] Zakup kompletu

Sztoff

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Posiadam w rowerze hamulce tarczowe No-name czyli pewnie jakaś chińszczyzna. Ostatnio zakupiłem do roweru nową ramę (kross) i chciałem wymienić okładziny. Objeździłem wszystkie sklepy w mieście, ale ze względu na to że nie znam nazwy tego zacisku nie udało mi się nic kupić, a jeden ze sprzedawców poradził, że taniej wyjdzie kupić nowy zacisk, do którego w przyszłości łatwiej będzie dobrać okładziny, części zamienne itd.

Tylny zacisk jest totalną katastrofą jeżeli chodzi o zamocowanie i regulację, podobnie jak w przypadku przedniego nie udało mi się kupić okładzin, chodź to już inny typ.

I tu zrodził się pomysł kupienia nowych zacisków. Dodam tylko dla formalności, że wszystko jest przystosowane, przednią tarczę mam nową, tylna jeszcze troszkę pochodzi.

Jeżeli chodzi o użytkowanie, w te wakacje zrobię ok 1000km, jeżdżę głównie po mieście 20-50 Km codzinnie / co kilka dni.

Jestem otwarty na wszelkie propozycję, hamulce to nie musi być górna półka, od 3 lat jeżdżę z b. słabymi i daję radę więc myślę, że każda zmiana będzie dla mnie zauważalna.

Dodam, tylko, że w sklepach dostałem propozycję shimano (89zł sztuka) i jakieś innej firmy (60zł sztuka) niestety nie spisałem modeli przez pośpiech :/

Cenowo chciałbym się zamknąć w 150 zł (chodzi mi o zaciski mechaniczne) za komplet przód + tył, jak już mówiłem cudu nie oczekuję, aczykolwiek jestem otwarty na propozycję

pozdrawiam!

Napisano

Zanim nie zdecydowałem się na hydrauliki dość dokładnie śledziłem zaciski mechaniczne. Na dzisiaj freezer 2 wydaje się naprawdę dobry. W komplecie masz dobre tarcze.

Można też polować na allegro za avidem bb5, freezerem 1..

Napisano

@99tomcat

Jeżeli chodzi o twoje propozycje to nie mieszczą się w budżecie, bo ja chcę 150zł za komplet przód + tył , a tarcze mi nie potrzebne

@Michauuu Skłaniam się jednak w stronę 2 sztuk :)

Powiedzcie mi jeszcze czy 60 zł za sztukę, które mi podali w sklepie mogą być cokolwiek warte?

Ostatecznie mogłyby to być hamulce hydrauliczne, ale rozumiem że wtedy wzrosną koszta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...