sm950 Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Witam. Mam takie pytanie mam rower, który ma 18 biegów czy da się jakoś zamontować większą ilość przerzutek ? Jeśli tak to ile by to wyniosło i czy wogóle by się opłacało ??
pamor Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 · Ukryte przez Schwefel, 17 Sierpnia 2012 - Brak powodu Ukryte przez Schwefel, 17 Sierpnia 2012 - Brak powodu Chyba się da.
szliri Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Jeśli masz tylną piastę na kasetę to musisz kupić cały napęd (manetki,przerzutki,kaseta,łańcuch.korba), jak masz pod wolnobieg dodatkowo tylna piasta do wymiany + napęd
Fenthin Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Więcej przerzutek to raczej ciężko. Choć w sumie, jeśli masz długą podsiodłówkę, kilka przednich wejdzie. A jeśli chodzi o przełożenia, poprzednik troszkę przesadził. Minimum z minimuj to prawa manetka, kaseta i łańcuch. Korba jeśli napęd już swoje przeżył i nie przyjmie nowego łańcucha. Chyba, że rzeczywiście masz wolnobieg, wtedy jeszcze piasta.
szliri Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Przy korbie 7 rzędowej i kasecie/łańcuchu pod 9 rzędów praca będzie pozostawiała wiele do życzenia. Ale zresztą jak kto woli
Fenthin Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 Z ciekawości nawet sprawdzę jutro, jakie szerokości mają tarcze korb w kilku modelach. Choć wydaje mi się, że będą to minimalne różnice.
nemo2009 Napisano 16 Sierpnia 2012 Napisano 16 Sierpnia 2012 Przy korbie 7 rzędowej i kasecie/łańcuchu pod 9 rzędów praca będzie pozostawiała wiele do życzenia. Korby do współpracy z kasetami 9 rzędowymi mają nieco inną budowę w porównaniu do korb 7-8.Nawet pomijając szerokość zębatek,pozostaje jeszcze kwestia odległości koronek od siebie.W korbach tzw. 9 rzędowych najmniejsza zębatka jest bliżej środkowej,w porównaniu do korb tzw. 8 rzędowych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.